vr 01 april

Loes Luca

Uit het hoofd

Er woont een kind met haar 22-jarige vader ‘waar iets mee is’ en haar 19-jarige moeder ‘die er ook niks aan kan doen’ op de achterkamer bij opoe in het naoorlogse Rotterdam.

Toen het kind zes weken was, tekende haar vader een snor op haar gezicht, waar de familie erg om moest lachen. De baby dacht: oh, ze lachen. En dan is het al bepaald: ik word artiest. Nou, vooruit dan maar.

‘Uit Het Hoofd’ is een voorstelling over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Ze wordt bijgestaan door een jonge actrice die haar souffleuse speelt en daarom Oortje wordt genoemd.

In ‘Uit Het Hoofd’ zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik, maar ze krijgt dat antwoord toch.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Een actrice
Loes Luca
Oortje
Kaatje Kooij
Tekst
Maria Goos
Regie
Aat Ceelen
Lichtontwerp en techniek
Bas Standaar
Decor/toneelbeeld
Ben Zuydwijk
Kostuum
Carin Eilers
Haarwerk
Atelier Sjoerd Didden

Omroep Max
Toen corona ervoor zorgde dat de theatertournee Smoeder van Maria Goos en Marcel Musters kwam te vervallen, besloot Maria om er een televisieversie van te maken voor Omroep Max. Ze interviewde vier personen over de band met hun moeder/vader, onder wie ook Loes Luca.

In dit gesprek (3 okt j.l.) komt ook uitgebreid ‘Uit Het Hoofd’ ter sprake.
Kijk hier naar de uitzending.


 

Loes Luca
Loes Luca (1953) studeerde drama aan de theaterschool in Utrecht. Ze debuteerde bij theatergroep Orkater, acteerde voor succesvolle televisieprogramma’s, speelde in diverse Nederlandse films, had haar eigen entertainmentband Nénette et les Zézettes en zong met verschillende gerenommeerde orkesten.


terug naar boven