Lucas de Man en anderen / Het Zuidelijk Toneel

Een democratische avond voor bijna iedereen

Let op: We moeten nog even volhouden. Tot en met 2 maart blijven de deuren van ons theater gesloten vanwege de corona-maatregelen. Deze voorstelling is daarom afgelast.
Heeft u tickets? U krijgt zo snel mogelijk bericht van ons via e-mail.

Een hartverwarmende en interactieve avond over het redden van onze democratie, met theater, muziek en directe dialoog.

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies? En hoe?

Een fijne, interactieve en dynamische avond waarbij Lucas De Man, Niels Kuiters en Saar Vandenberghe het publiek meenemen in hun onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Naast een analyse zoeken zij actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij publiek zelf kan kiezen: deelnemen aan het onderzoek of liever kijken naar wat er wordt gedacht en besloten.

Lucas De Man speelde afgelopen seizoen ‘De Man in Azië’ in onze theaterzaal, en in een eerder seizoen samen met Oscar Kocken de voorstelling ‘Bejaarden en Begeerte’.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Lucas De Man, Niels Kuiters en Saar Vandenberghe
Dramaturgie
Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden), Sarah Eisa (ARSENAAL) en Piet Menu (Het Zuidelijk Toneel)
Van en met
Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Emma Lesuis, Eva Meijering, Saar Vandenberghe, Isil Vos en Oukje den Hollander
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Een hartverwarmende suggestie voor het redden van de democratie.


Foto's: Moon Saris

In Search of Democracy 3.0
Stichting Nieuwe Helden (Lucas de Man), ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel reizen door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0. Samen met lokale partners en burgers doen zij onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 omvat naast deze interactieve avond in het theater ook een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform. Kijk op www.insearchofdemocracy.com

In Search of Democracy 3.0 is al met al een jaloersmakend mooi project, met een heldere opzet en energieke uitvoering. Een prachtig voorbeeld van hoe performance kan leiden tot een maatschappelijke discussie, waaraan mensen ditmaal wél graag meedoen.


terug naar boven