Maas theater en dans / Tuning People

Chit Chat 4+

Virtuoos dansduet over twee vriendinnen die proesten, spelen, giebelen en stoeien.

Klabam, poink, klonk, auw. In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.

voorstellingsinfo
Website
 
Choreografie/dans
Charlotte Goesaert, Karolien Verlinden
Geluid
Joost Maaskant
Eindregie
Jef Van gestel
Kostuums
Maartje van Bourgognie
Licht
Gé Wegman
Cocreatie
Maas theater en dans / Tuning People
Locatie
Podium Hoge Woerd

Workshop bewegend klankgedicht – LET OP: De workshop is volgeboekt!
Klabam, poink, klonk auw
In deze workshop maken we ons eigen bewegende gedicht. We giebelen en schaterlachen, stoeien, rollen en spiegelen. Geïnspireerd op het thema vriendschap maken we klanken en bewegingen, die we vervolgens samensmelten tot een klassen klankgedicht. Een workshop vol dans en geluid voor iedereen van 4 tot 104.

Kosten: De workshop is gratis toegankelijk. Er zijn maximaal 30 plaatsen (ouders en kinderen). Stuur een e-mail naar info@podiumhogewoerd.nl om je aan te melden. Let op: de uiterlijke inschrijfdatum is donderdag 7 februari voor 15.00 uur.
Tijdstip: 13.30 – 14.30 uur

‘Chitchat’ betekent dan wel zoiets als keuvelen, maar deze voorstelling is meer: het is een ode aan het klankgedicht, het zijn klanken in beweging, het is een heerlijke synesthesie van klanken door stem en beelden door lichamen.Foto's: Clara Hermans

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.

Tuning People
Tuning People maakt beeldend geluidstheater voor een gevarieerd publiek. Aan de basis van elke voorstelling ligt een uitdagend concept waarin verschillende kunstdisciplines én publiek verenigd worden. Een voorstelling van Tuning People is als een liefdevol en bizar cadeau dat je wereld even op zijn kop zet.

Wij zijn zelf nogal wild en merken dat ons impulsieve gedrag soms tot problemen leidt. Daarom is het fijn om in ChitChat al die dingen te doen die we in het echte leven niet mogen. Er is geen barrière op het toneel. We creëren op speelse wijze een uitlaatklep voor al onze gekke opwellingen.

Choreografen Karolien en Charlotte over ChitChat

terug naar boven