Maas theater en dans

Herfststukjes: Boef 4+

Een boevenavontuur voor kleuters met zwarte maskers, gillende alarmen en grappige slapstick.

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. ‘Boef’ is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in ‘Eitje’) een spannende whodunit.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Na afloop van de 1e voorstelling vindt er een workshop plaats. Scroll naar beneden voor meer informatie!

voorstellingsinfo
Website
Concept en spel
Lisa Groothof en Dwayne Toemere
Met dank aan
Erwin Boschmans, Erwin Dörr, Dorien Folkers, Moniek Merkx, William Dashwood

Avontuurlijke workshop na afloop van de 1e voorstelling
Hoe sluipt een boef als hij bang is? Hoe vang je handen die alles willen stelen? En wie verzint het slimste plan om de politie om de tuin te leiden.
In deze workshop ga je samen met een theaterdocent en een echte politieagent op zoek naar de boef in jezelf.
We mimen ons door een spannend boevenavontuur en eindigen in een spectaculaire boevenvang-act.

Kosten: 2 euro per kind/ouder
Tijd: van 15.00 tot 16.00 uur. De voorstelling is om 14.45 uur afgelopen.
Aantal deelnemers: 30*
Plek: studio

*Ouders mogen mee naar binnen, maar dan alleen als ze echt zelf mee doen. Dan wel ook graag een kaartje. De ouders die willen kijken, mogen de laatste tien minuten erbij zijn.Foto: Sjoerd Kelderman

Lisa Groothof over Boef:
“Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig.”

Dwayne Toemere over Boef:
“Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met ‘Boef’ kruipen Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.


Foto: Sjoerd Kelderman

terug naar boven