Maas theater en dans

Winterkost: Lampje 8+

Een woest en ontroerend muzikaal avontuur naar het bekroonde boek van Annet Schaap.

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.”

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn.

Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van ‘Lampje’, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat vier boekenprijzen won, waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere ‘Hallo familie’ en ‘Liefde’.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Voor aanvang vindt er een theatrale workshop plaats in de studio. Er is plek voor maximaal 30 kinderen. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website
Bewerking en regie
Moniek Merkx
Spel
Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten
Live muziek
Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel
Composities
Djurre de Haan
Decor
Sanne Danz
Kostuums
Nicky Nina de Jong
Licht
Gé Wegman
 
Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam.
extra: Djurre de Haan (AWKWARD i) heeft de muziek bij Lampje gemaakt

Theatrale workshop
Hoe word je dapper? Hoe lang duurt eenzaamheid? Hoe vertel je een droevig verhaal?
In deze stormachtige workshop gaan we op een theatraal avontuur vol woorden. Samen met een theaterdocent en een schrijver gaan we op zoek naar onze eigen droevige verhalen. We maken van onze tranen parels. In een stoomcursus leer je hoe je verhalen schrijft om vervolgens als speler in elkaars verhalen te stappen.

Tijdstip: 13.45 tot 14.45 uur.
Locatie: in de studio. We verzamelen om 13.40 uur bij de balie.
Kosten: 2 euro per kind.
Leeftijd: vanaf 8 jaar, net als de voorstelling.

Er kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen aan de workshop.

Maas theater en dans - Lampje - Podium Hoge Woerd - Foto: Noa Verhofstad
Foto: Noa Verhofstad

Moniek Merkx over Lampje:
“Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.”

Annet Schaap
De Utrechtse Annet Schaap illustreerde bijna 200 kinderboeken van onder andere Jacques Vriens, Manon Sikkel, Simon van der Geest, Janneke Schotveld (‘Superjuffie’) en is in Nederland het meest bekend door haar tekeningen bij de succesvolle Hoe Overleef Ik-serie van Francine Oomen. In 2017 debuteert ze als schrijver met ‘Lampje’ en wint er de Nienke van Hichtumprijs 2017, de Woutertje Pieterse Prijs 2018, de Gouden Griffel 2018 en de (Vlaamse) Boekenleeuw 2018 mee. Nu tekent en schrijft ze om en om.

Maas theater en dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.


terug naar boven