Maas theater en dans

Herfststukjes: Doe eens lief 2+

Een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de liefde.

In ‘Doe eens lief’ oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Concept
Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo
Regie
Sara Giampaolo
Spel/dans
Anne Fé de Boer, Gihan Koster
Live animaties
Anne Fé de Boer
Muziek
Frans Baudoin
Decor
Peter Raaijmakers
Licht
Jeroen Melsen
Coaching
Moniek Merkx

Doe eens lief is charmant, lekker brutaal, vrolijk, stout én heel lief. (…) En extra knap is dat je als ouder de 2+ voorstelling helemaal niet uitzit voor het kroost maar zelf ook meegenomen, opgetild, ontroerd en met een lichter en liever hart de zaal verlaat.
Foto's: Wannes Cre

Pas tegen het einde van de voorstelling had ik in de gaten dat Anne Fé de geluidseffecten deed, en animaties tekende op een I-pad. Zo blijft het boeien, alle 45 minuten lang. (…) De voorstelling wordt gespeeld door Anne Fé en Gihan Koster, waarbij vooral die laatste ontzettend expressief is en emotie goed kan laten zien door zijn mime en waanzinnige breakdance moves.

Maas Theater en Dans
Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, techniek en veel meer. Eerder zag je van Maas in Podium Hoge Woerd onder andere ‘Eitje’ en ‘Boef’.

We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.

Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer over ‘Doe eens lief’.

terug naar boven