Maas theater en dans

Een oersaai museumbezoek verandert in een spannende actiefilm met achtervolgingen, een verdwenen eitje en magie.

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit: een eitje. Een eitje waar niemand mag aankomen. Niemand! Dit saaie eitje wordt bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is….ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) Het is er zo saai dat je bijna in slaap valt. En dan opeens… zitten we middenin een achtervolging.

Eitje is een droogkomische mime-voorstelling, met minimale middelen & huis-tuin-en-keukenmagie. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.

Inclusief gratis workshop na afloop! Scroll naar beneden voor meer informatie!

voorstellingsinfo
Website
Spel
Dwayne Toemere en Lisa Groothof
Regie, vormgeving
Dwayne Toemere en Willemijn Zevenhuijzen
Naar een idee van
Willemijn Zevenhuijzen
Coaching
Moniek Merkx
Video
Huub Laurens
Fotografie
SYB
Met dank aan
William Dashwood, Dorien Folkers, René Geerlings, Andrea Spoor, Eitje
Locatie

workshop: ‘Zelluf doen’
Na afloop van de voorstelling Eitje mogen de kinderen het toneel op en mogen ze ‘zelluf’ in de rol van de bewaker of het Eitje stappen. Eerst gaan we aantal keer met de lift omhoog en naar beneden. We leren de kinderen het Mini-MoMa-museumpje-lied. Tot slot wordt iedereen een ei en verzinnen ze zelluf wat er uit dat ei tevoorschijn kan komen. Hiervan maken we een reeks bewegingen op het Mini-Moma-lied.

Duur: 20 minuten, direct aansluitend op de voorstelling
Toegang: gratis voor de bezoekers van Eitje

Eitje is een erg grappige, compacte levendige voorstelling; een heerlijk halfuurtje voor kleuters. Aangekondigd voor kinderen van drie en ouder, maar kinderen van acht zullen er ook veel plezier aan beleven. Net zoals ouders trouwens.

(…) een korte, maar leuke voorstelling voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders.

I Love Theater


Foto's: Pepijn Lutgerink

terug naar boven