Maas theater en dans

Liefde is hartverwarmend danstheater op een uitbundig schoolplein, in een ontroerende disco en een spetterende balzaal.

In een energiek fysiek spektakel volgen we acht jonge performers op zoek naar liefde. Een groep kinderen die langzaam opgroeit, met vallen en opstaan. Alle seizoenen van de liefde komen langs: zonnig en stormachtig, sprookjes- en kalverliefde, wilde en verstilde liefde. Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur. Dompel je onder in deze feestelijke en kleurrijke mix van knuffels, prinsen, Bollywood, hoge hakken, eerste zoenen, onhandige serenades en een wild waterballet.

Van de makers van onder andere Alleen op de wereld, Voorjaarsoffer en Alice in Wonderland.

Voor aanvang of na afloop kun je een mooie foto van jezelf laten maken voor de speciale hartjesmuur. 

voorstellingsinfo
Website: www.maastd.nl
Concept, tekst, regie
Moniek Merkx
Spel/dans
o.a. Dane Badal, Mees Borgman, Gale Rama, Denise Aznam, Jurriën Remkes, Jefta Tanate en twee andere performers
Muziek
Joop van Brakel
Decor
Sanne Danz
Kostuums
Nicky Nina de Jong
Licht
Gé Wegman
Locatie

Liefde is zo’n voorstelling die je eigenlijk meer dan eens zou moeten zien, omdat er zoveel in te ontdekken valt. Maar ook omdat je er, geholpen door vrolijke Bollywoodmuziek en een onstuimig waterballet op het eind, van die fijne kriebels van in je buik krijgt.

Telegraaf

Met spelletjes, hilarische acrobatiek en gulle streetdance banen de acteurs zich een weg naar de spetterende finale. (…) Merkx vertaalt de blozende kleur van de liefde hoofdzakelijk in veelzeggende lichaamstaal.Foto's: Phile Deprez

Een soepele montage van aansprekende taferelen: van een enerverend potje toneelvoetbal tot een vrolijk makende reeks verkleedpartijen. De voorstelling eindigt met een heus feestje.

Parool

De voorstelling eindigt met een waterballet waar het plezier niet alleen van afspat, maar dat ook nog een schitterend tableau oplevert met Bollywoodinvloeden.

Moniek Merkx over voorstelling Liefde:
“Je ziet een innemende groep met allemaal verschillende persoonlijkheden die langzaam ouder worden. De nerd transformeert tot een flitsende ster en een prinsessenmeisje wordt een dolende zoeker. De opschepper blijkt een klungel en het eeuwig lachende kind blijkt diep van binnen verdrietig. Kinderen kunnen zich daarin herkennen, het liefst in zoveel mogelijk personages tegelijkertijd.”


terug naar boven