do 01 januari

Maas theater en dans

Winterkost: Hallo familie! 8+

Winters totaaltheater over je ouders en andere wonderlijke wezens.

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een carnavaleske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix van de makers van Liefde. (winnaar Gouden Krekel 2017, de prijs voor de beste jeugdtheatervoorstelling).

voorstellingsinfo
Website
Concept, regie
Moniek Merkx
Met
Anne Fé de Boer, Marieke Dermul, Cherella Gessel, Gihan Koster, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, een oma en een kind
Muziek
Joop van Brakel
Choreografie
Art Srisayam
Decor
Sanne Danz
Kostuums
Nicky Nina de Jong
Licht
Gé Wegman
Locatie
Podium Hoge Woerd

In Hallo familie weten Moniek Merkx en haar team die wereld, waar we maar een paar jaar in wonen, totdat we er de baas van moeten worden, heel zorgvuldig te vangen. Dat doen ze op een voor Maas kenmerkende manier: wervelend, kleurrijk en muzikaal.

Elk kind moet naar Hallo Familie (en elke volwassene ook)

Moniek Merkx
Regisseur Moniek Merkx over ‘Hallo familie’: “Je blijft altijd kind, ook als je veertig bent. En als je drie bent kan je je soms zo ernstig voelen, dat je het liefst met een lange baard bij de kachel zou willen zitten. Ik stel me een grote keuken voor waarin een groep gasten een bont familiefeest voorbereidt. De kinderen worden steeds volwassener, de volwassenen gedragen zich als kleuters. Iedereen danst op tafel tot het ochtendgloren.”

Foto's: Kamerich & Kudwilowitz - EYES2

terug naar boven