Maas theater en dans

Een avontuurlijke voorstelling over missen, dapper zijn en afscheid nemen.

Er is een meisje.
En er was een vader.
Maar die is nu kwijt.
En als je iets kwijt bent, dan moet je het zoeken, vindt het meisje.

Dus gaat ze op pad. Een avontuurlijke zoektocht brengt het meisje de hele wereld over. Maar nergens is haar vader te vinden. Niet op het water, niet in China of bij de bovenburen. Totdat ze bij een wijs iemand komt die haar een moeilijke opdracht geeft. Gaat het haar lukken om haar vader terug te vinden?  Kwijt gaat over missen, afscheid nemen, dapper zijn en volhouden. En over diep in je hart weten dat verdrietig zijn bij het leven hoort.

Na afloop van de voorstelling filosofeert Daniëlle van de Ven met de kinderen verder over missen en afscheid en zet vervolgens het gesprek om in bewegingsoefeningen, vermengd met yoga-elementen. Dit is onderdeel van de voorstelling.

Gratis extra activiteit: de leuke creatieve workshop De Maakplaats. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website: www.maastd.nl
Idee/spel
Daniëlle van de Ven
Tekst
Rogier Schippers
Begeleiding
Paul van der Laan
Regie
Moniek Merkx
Locatie

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 26 februari, 1 en 3 maart op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop ontwikkeld door Anton Klein.

Kun je goed kijken? Kun je heel, heel goed kijken?
Zie je soms dingen die er niet zijn, maar er wel heel erg op lijken? Soms zie je een dier in de wolken, of een gezichtje. Dat heet pareidolie. In de Maakplaats krijgen alle kinderen een cirkel en een grote berg met materialen. Samen gaan we op zoek naar het gezichtje dat het best weerspiegelt wat jij van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!

Met dank aan Cultuur19!


Foto's: Sjoerd Kelderman

Daniëlle van de Ven over Kwijt:

”Toen Moniek Merkx (artistiek directeur Maas) mij vroeg een voorstelling te maken voor kinderen, wist ik meteen waar die over moest gaan. Mijn vader was in maart 2012 overleden. Ik wilde iets maken over verdriet en het proces van loslaten van iemand waar je veel van houdt. Zelf had ik tijdens de eerste periode van mijn rouw gemerkt dat het besef dat mijn vader dood was, en dus voor altijd weg, mij teveel was. Daarom stelde ik me liever voor dat hij op een lange reis was en dat ik hem daarna weer zou zien. Ik wist dat ik mezelf voor de gek hield, maar het hielp me langzaamaan het onvermijdelijke te accepteren. De innerlijke reis die ik daarin heb afgelegd is het vertrekpunt geweest voor Kwijt. Ik vind het belangrijk dat kinderen leren praten over verdriet en leren omgaan met verlies. Of het nu om grote of kleine dingen gaat, verdriet en verlies horen bij het leven. Ook bij een kinderleven. Kwijt is een voorstelling waarin op een lichtvoetige manier groot verdriet wordt getoond, waarna er gepraat wordt en samen geoefend om verdriet toe, en ook weer los te kunnen laten.”


terug naar boven