vr 21 december

Magne van den Berg & Nicole Beutler / Rudolphi Producties / NB Projects / Het Zuidelijk Toneel

Liefdesverklaring (voor altijd)

Vier doorgewinterde acteurs en mimespelers brengen een ode aan de toeschouwer.

Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof en Antoinette Jelgersma. Vier doorgewinterde acteurs en mimespelers vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken we naar hen, nu kijken zij terug.

Het begon allemaal met het beroemde stuk Publikumsbeschimpfung, waarmee toneelschrijver Peter Handke in 1968 zijn publiek bestookte met beledigingen. In 2014 adopteerden Magne van den Berg (toneelschrijver) en Nicole Beutler (theatermaker/choreograaf) het stuk en draaiden het 180 graden. ‘LIEFDESVERKLARING’, een voorstelling met zes jongeren, was een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek en kreeg laaiend enthousiaste reacties.

‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ is het vervolg. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt de liefde niet zonder strijd. Een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Productie
Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel, Rudolphi Producties
Concept en regie
Nicole Beutler & Magne van den Berg
Tekst
Magne van den Berg
Spel
Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof
Muziek
Gary Shepherd
Met dank aan
Het Nationale Theater
Fotografie
Caroline Bijl
Illustratie
Tim Enthoven
Locatie
Podium Hoge Woerd

Nicole Beutler en Magne van den Berg
Na 1: SONGS (2009), PIECE (2011), LIEFDESVERKLARING (2014) en ROLE MODEL (2018) is dit de vijfde intensieve samenwerking van schrijfster Magne van den Berg en theatermaakster Nicole Beutler. Samen combineren ze moeiteloos teksttoneel met beweging en muziek. Als geen ander weten ze ‘de essentie van de dingen’ te verankeren in woord en beeld.


terug naar boven