Maria de Fatima, David Vos en muzikanten

Nacht in Lissabon

Ga op een nachtelijke ontdekkingstocht door Lissabon met de Fado van Maria de Fátima, rasverteller David Vos en hun fantastische muzikanten.

Maria de Fátima zingt al 40 jaar de Fado nog steeds vanuit haar tenen. De puurheid van de Fado en de Boheemse sfeer van Lissabon komen tot leven in deze voorstelling. Wandel door Lissabon van zonsondergang tot in de kleine uurtjes: van de oevers van de Taag via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken, van dagjesmensen in restaurants naar schimmige figuren op donkere straathoeken. Ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado…

Kent u het verhaal van de legendarische fadista Maria Severa? Of van de zingende meubelmaker Alfredo Duarte? Rasverteller David Vos, zelf vertolker van chanson en levenslied, is uw gids op deze nachtelijke ontdekkingstocht.

voorstellingsinfo
Website
Zang
Maria de Fátima
Verteller
David Vos
Daniel Raposo
Portugese gitaar
Hans van Gelderen
klassiek gitaar
Felix Hildenbrand
contrabas

Wat een stem. Wat een overrompelende overtuigingskracht. Dit is het echte werk…!

Het Parool

Maria de Fátima
Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, won al op haar 12e Lissabons belangrijkste zangcompetitie ‘A Grande Noite do Fado’. Door de Portugese president werd zij al opgenomen in de ‘Orde van Infante D. Henrique’ voor haar verdiensten voor deze muziek.

‘Hoe mooi je bent, Lissabon van de cabarets, van de kroegen en cafés! Door de lucht klinkt een trieste zangstem, de trilling van een gitaar,
in een steeg met een slechte naam’

Artur Ribeiro – Lisboa às Zero Horas


terug naar boven