Prentenboekjesfestival: Marianne van Houten

Nijntje op de fiets 2-6jr

Een sfeervolle muziektheatervoorstelling over het meest bekende witte konijntje van Dick Bruna.

Fietsen is het liefste wat ze doet
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ze overal naartoe
ja, Nijntje wordt nooit moe
dan fietst ze langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die brengt ze dan wat brood

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling? 
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 2 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Spel en muziek
Femke Hermans
Regie
Hans Thissen
Decor
Kors de Waard
Producent
Klein Amsterdam Producties
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Prentenboekjesfestival
Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival. De foyer wordt omgetoverd tot theaterspeeltuin ‘De wereld van Kikker’. Stap letterlijk binnen in de boekjes van Kikker en zijn vrienden. Kook in zijn huis op zijn kachel, schrijf in zijn schriftje, doe zijn sjaal om, bak een taart met Beer en speel eindeloos met alle vrienden in het bos.

Marianne van Houten - Foto: Willem Schalekamp

Marianne van Houten
Marianne van Houten studeerde in 2005 af aan het Artez conservatorium (zang), maar wist toen al dat theater voor haar onlosmakelijk verbonden is met zang en ze volgde daarom verschillende workshops. O.a. clowning, improvisatie en kleinkunst. Direct na haar afstuderen speelde ze in verschillende kindertheaterproducties. Ze schrijft en speelt ook haar eigen kindervoorstellingen. Marianne specialiseerde zich vooral in het lesgeven en theatermaken voor de allerkleinsten. Daarnaast werkt ze voor Diva Dichtbij. Ze zingt dan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan, bijvoorbeeld in zorginstellingen voor mensen met dementie.


terug naar boven