do 01 januari

Mariska Simon

Prentenboekjesfestival: Het Muizenhuis 3+

De avonturen van de verlegen muis Sam en durfal Julia in het bekende Muizenhuis.

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont er alleen met haar moeder en Sam met heel veel familieleden. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER verlegen en REUZEbraaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

In deze muzikale en fantasievolle voorstelling komt de wereld van Het Muizenhuis op een bijzondere en creatieve manier tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun avontuurlijke tochten. De voorstelling is gebaseerd op de boeken ‘Het muizenhuis' en ‘Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman.

 

voorstellingsinfo
Website
Spel, liedjes en projectie
Mariska Simon
Arrangementen en techniek
Bas Schneider
Regie
Ferdi Jansen
Decor
in samenwerking met Studio Schaapman
Het Muizenhuis
Karina Schaapman
Locatie

Mariska Simon
In 1999 studeerde Mariska Simon af aan de interfaculteit Beeld & Geluid (Koninklijke Academie en conservatorium) te Den Haag. Na een weg van muziektheater, elektronische rockopera en singer-songwriter maakt ze sinds 2008 voornamelijk jeugdtheater en muziek gebaseerd op kinderboeken. Van Knofje, Ezel en Beer, Pim en Pom, Tom Poes tot een 60-jarige nijntje.

 


terug naar boven