vr 05 april

Marjolijn van Heemstra / Theater Rotterdam

Stadsastronaut

Marjolijn van Heemstra doet verslag van de door haar ontwikkelde astronautenopleiding voor aardbewoners.

Als we onze planeet willen redden moeten we gaan leven als astronauten, zei astronaut Wubbo Ockels op zijn sterfbed. Vakgenoten delen wereldwijd zijn overtuiging. Mooi gezegd. Maar hoe dan?

Marjolijn van Heemstra ontwikkelde met een team van specialisten een astronautenopleiding voor aardbewoners, die ze liet testen door haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk. Hoe vind je ruimte voor het heelal in je leven als de plantsoenendienst voortdurend je voortuin overhoop schoffelt? Hoe ervaar je kosmische verbondenheid als je de moskee op de hoek als een grote bedreiging ziet?

In de theatervoorstelling ‘Stadsastronaut’ doen haar buren verslag van hun opleidingstraject. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid komen samen in een handleiding voor de toekomst.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst, concept en spel
Marjolijn van Heemstra
Regie
Erik Whien
Dramaturgie
Liet Lenshoek
Geluidontwerp
Roald van Oosten
Vormgeving
Marloes en Wikke
Locatie
Podium Hoge Woerd

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra is schrijver en theatermaker. Eerder stond zij op het podium met onder andere de voorstellingen ‘Jeremia’, ‘Als ik de liefde niet heb’ en ‘Zohre, een Afghaans-Nederlandse soap’. In Trouw schrijft zij een wekelijkse column over het moderne leven van kersverse ouders. Met haar roman En we noemen hem won Marjolijn de BNG Bank Literatuurprijs 2017, met deze roman staat zij tevens op de shortlist Libris Literatuurprijs.


terug naar boven