zo 29 augustus

Marta en Kim & Aluin

FASE & De Odyssee

FASE
In FASE bewegen drie mensen als één constant veranderend organisme. Sterk met elkaar in verbinding, maar tegelijkertijd kwetsbaar. Een systeem dat oneindig voortbeweegt, het komt op en zakt weer in. Via dans en circus bouwen, draaien en wervelen de performers om elkaar heen. Wat betekent het om ergens onderdeel van te zijn? Hoe leven wij samen? Even zijn we allemaal onderdeel van de dansvoorstelling FASE.

De Odyssee
Iedereen heeft er weleens van gehoord: De Odyssee van Homerus. “Die enorme tocht naar huis van de Griekse held Odysseus”. “Ohja, die avonturen met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke zangeressen”, “En ondertussen moest zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan”.
De Odyssee is een van de beroemdste verhalen uit de Griekse oudheid. Hilarisch en recht tot de kern speelt Aluin de tien jaar lange zwerftocht van Odysseus in sneltreinvaart. De spelers brengen de Game of Thrones-achtige wereld tot leven in één uur.

VONK Festival
Ontsteek het nieuwe theaterseizoen met bij Podium Hoge Woerd!. Het weekend van 28 en 29 augustus is gevuld met voorstellingen, zowel op het buitenpodium als in onze theaterzaal. Op zaterdagmiddag kunnen families en kinderen hun hart ophalen aan voorstellingen van theatergroep De Grote Haay. Laat je tekenkunsten de vrije loop bij het kleurfeest in onze foyer en swing ’s avonds mee tijdens het optreden van de band @SIX.

Op zondagmiddag zijn Utrechtse theatermakers als het Nieuw Utrechts Toneel, theatergroep Aluin en een circus- en dansvoorstelling van het duo Marta en Kim te zien. Cabaretier Wouter Monden neemt live zijn Elektra Podcast op en gaat in gesprek met Dookje Engelhard van De Meiden van LOS en Owen Schuhmacher, bekend van onder andere Koefnoen. Zondagavond sluit cabaretier Roué Verveer de dag af met zijn originele wijze en eigen kijk op de wereld. Laat de theatervonk overslaan en loop warm voor het nieuwe theaterseizoen, want al deze artiesten zijn komend theaterseizoen weer te zien in onze zaal!

 

 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Erik Snel
Regie
Victorine Plante
Spel
Boris van Bommel, Hiske Eriks, Jilles Flinterman
Vertaling
Patrick Lateur – Odyssee, een zwerver komt thuis
Website
Performers
Vincent Kollar, Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter
Concept and Choreography
Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter Muziek
Erlend Apneseth & Stephan Meidell – mixed by Stephan Meidell
Dramaturgie
Merel Heering
Kostuums
Dorine van Ijsseldijk
Techniek
Edwin van Steenbergen
Creative producer
Annejon Okhuijsen
Rehearsal director
Heleen van Gigch Publiciteitsbeeld
Alexander Browne
Video
Paul Sixta
Co-productie
Dansateliers, Dansearena Nord, Festival Circolo, Festspillene i Nord-Norge

terug naar boven