Matroesjka

Brainwash

Matroesjka kraakt jouw hersenpan met knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches, prachtige hypnotiserende stemmen en ijzersterke elektronische beats.

De dames van Matroesjka zetten jouw brein op stelten met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats. De prachtige stemmen van hét technocabaretduo van Nederland zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Het duo fileert de actualiteit en maakt korte metten met deze krankzinnige tijden. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Matroesjka is er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

voorstellingsinfo
Website
 
Tekst, muziek en spel
Lisa Loeb en Janneke Rinzema
Regie
Titus Tiel Groenestege
Kostuums
Bas Kosters
Beats en soundscapes
Darius Timmer
Lichtontwerp
Yuri Schreuders
Techniek
Nick Bek
Locatie
Podium Hoge Woerd

Het is fijn vertoeven in de bubbel van Matroesjka

Telegraaf

Kelen als kanonnen. Ze kunnen elk genre aan.

Parool

Matroesjka
Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees werd razend goed ontvangen, zowel in ons theater als door de kranten. Ze speelden al meerdere keren Lowlands plat. En als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht met hun lied #Imalive.

Belangrijke kandidaat voor de cabaretprijs Neerlands Hoop


terug naar boven