MINOUX

Niet de Vaders

Vader of voeder? Complexe rollen en patronen in de huidige tijd. Een verkenning van de complexiteit van het ouderschap.

Theatermaker Minou Bosua onderzoekt samen met acteur Eelco Smits de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

In ‘Niet de vaders’ bevragen ze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn, binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding?

voorstellingsinfo
Website
Spel en tekst
Minou Bosua en Eelco Smits
Regie
Mijke de Jong
Muziek
Erik Vlasblom
Videobeeld
Maasja Ooms
Vormgever
Bas Koster
Fotografie
Karin Jonkers
De voorstelling wordt muzikaal omlijst door een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor
Peter Jacobs, Tijn de Jong, Joris Elsendoorn, Jeroen van Lente, Gerrit Baggermans, Robert van Rossum, Ton Diteweg, Frank van Oirschot, Menno van Es, Frank van Emmerink, Camiel Schols, Mario Laheij, Michiel Borgman.

Niet de vaders laat zien hoe het is om als buitenstaander je eigen kind te zien opgroeien.

Minou Bosua
Minou Bosua (1969) is theatermaker, regisseur en actrice. Zij voltooide de theateropleiding in Eindhoven. Voorheen was zij onderdeel van het theatergezelschap ‘De Bloeiende Maagden’ samen met Ingrid Wender.

Eelco Smits
Eelco Smits is een Nederlandse acteur in tv-, film- en theaterproducties. Hij was jarenlang verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) en speelde in producties als ‘Kings of war’, ‘Song from far away’ en ‘Een klein leven’. Daarnaast was Smits van 2012 tot 2014 op tv te zien in de serie ‘Bloedverwanten’ en speelde rollen in o.a. ‘Jeuk’, ‘Vechtershart’, ‘Van God los’ en ‘Lijn 32’.


Foto: Karin Jonkers

terug naar boven