Mira van der Lubbe

Maak van je shit een hit

Mira van der Lubbe vertelt haar persoonlijke verhaal in een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp: laat je niet kisten door het leven.

Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op en kijkt ze samen met het publiek de leeuw in zijn bek.
Met liedteksten van vader Huub van der Lubbe en muziek van Eva van Manen brengt ze dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Tijdens de Parade 2017 speelde Mira met groot succes in een steeds uitverkochte tent, waar ze mensen aan het huilen en aan het lachen maakte. Dat smaakte naar meer. Zij besloot de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullend optreden.

voorstellingsinfo

Foto's: Julian Maiwald

Mira van der Lubbe
Mira van der Lubbe is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met dezelfde souplesse, hetzelfde plezier en sjeu als haar vader neemt ze de toeschouwers mee. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waarna ze onder andere voorstellingen maakte als actrice te zien was bij Orkater, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht.

Eva van Manen
Eva van Manen is  zangeres, songwriter, muzikant en producer. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in hetzelfde jaar als Mira, waar ze elkaar artistiek vonden. Eva vervolgde snel haar weg in de muziek en schreef muziek met en voor Spinvis, Toneelgroep Amsterdam, Filmgasten. In het najaar van 2018 komt haar eerste solo album uit waaraan zij samenwerkte met rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim.


terug naar boven