za 14 december

Mounir Samuel

En toen schiep God Mounir...

De grenzen van geloof, gender, geaardheid en geografie worden op scherp gezet in deze solovoorstelling.

In een hedendaags scheppingsverhaal, waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, onderzoekt Mounir hoeveel ware vrijheid hem waard is.

De voorstelling volgt het bijzondere leven van Mounir die als correspondent over zes continenten reisde en als praktiserend christen zich volledig onderdompelde in de islam. Daarnaast maakte hij tot tweemaal toe een publieke coming-out mee: als liefhebber van vrouwen én als man. Voor het publieke oog veranderde hij hierdoor van een aaibaar Hollands meisje naar een ongewenste ‘straatmarokkaan’.

De Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel (29) is onder andere bekend door zijn werk als journalist, schrijver en opiniemaker. In zijn eerste voorstelling vertelt hij zijn verhaal met behulp van storytelling, muziek, dans en film. Een tragikomedie die de confrontatie niet schuwt en tot nadenken stemt.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Mounir Samuel
Regie
Hesdy Lonwijk
Dramaturgie
Maarten van Hinte
Lichtontwerp en techniek
Vincent Romijn,Geluidsontwerp
Thomas Kalksma, Decorontwerp
Mirja Bons
Publiciteit
Dorèndel Overmars
Fotografie & grafisch ontwerp
Irwan Droog
Producent
Stichting Publieke Werken / Inge Koks
Locatie
Podium Hoge Woerd

Nagesprek
Ga in gesprek met Mounir Samuel na afloop van de voorstelling. Stel al je vragen over de voorstelling, het maakproces en Mounir zelf.
Het nagesprek vindt plaats in onze theaterzaal. Blijf na afloop van de voorstelling nog even zitten om na te praten met de makers.

Mijn werkelijkheid is sterker dan fictie.
Ik bots voortdurend op de muren van onze hokjesgeest.
Met deze voorstelling wil ik bereiken dat grenzen vervagen. Dat een moslim een kijkje krijgt in de christelijke keuken en andersom. Dat mannen na afloop hun feminiteit ervaren, vrouwen trots zijn op hun kracht en de mens diens gelaagdheid omarmt. Ik wil dat het publiek het eendimensionale identiteitsdenken doorbreekt.

Mounir Samuel

terug naar boven