Mounir Samuel

En toen schiep God Mounir...

De grenzen van geloof, gender, geaardheid en geografie worden op scherp gezet in deze solovoorstelling.

In een hedendaags scheppingsverhaal, waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, onderzoekt Mounir hoeveel ware vrijheid hem waard is.

Beginnend in een Egyptisch koffiehuis volgt de voorstelling het bijzondere leven van Mounir die als fly-in correspondent door zes continenten reisde, als praktiserend christen zich volledig onderdompelde in de islam en tot tweemaal toe een nationale coming-out meemaakte. Met behulp van storytelling, muziek, beeld en spoken word onderzoekt Mounir wat ware vrijheid is – en hoeveel die vrijheid hem waard is.

De Egyptisch-Nederlandse Mounir Samuel (29) is onder andere bekend door zijn werk als journalist, schrijver en opiniemaker. In zijn eerste voorstelling vertelt hij zijn verhaal met behulp van storytelling, muziek, dans en film. Een tragikomedie die de confrontatie niet schuwt en tot nadenken stemt.

voorstellingsinfo
Website
Concept, tekst en spel
Mounir Samuel
Regie
Hesdy Lonwijk
Dramaturgie
Maarten van Hinte
Licht
Vincent Romijn
Geluids
Thomas Kalksma
Decor
Mirja Bons
Kostuums
Aziz Bekkaoui
Publiciteit
Dorèndel Overmars
Fotografie & grafisch ontwerp
Irwan Droog
Producent
Stichting Publieke Werken / Inge Koks
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Hoewel de voorstelling zeer persoonlijk is, gaat het uiteindelijk over dingen die groter zijn dan hijzelf: geloof, verandering, de mens.

Nagesprek
Ga in gesprek met Mounir Samuel na afloop van de voorstelling. Stel al je vragen over de voorstelling, het maakproces en Mounir zelf.
Het nagesprek vindt plaats in onze theaterzaal. Blijf na afloop van de voorstelling nog even zitten om na te praten met de makers.Foto's: Jean van Lingen

Ik wil dat iedere persoon die binnenkomt even z’n primaire identiteit vergeet. Als jij homo bent, dan hoop ik dat je zo gefascineerd bent door mijn liefdesspel met vrouwen dat je je even hetero waant. Als je wit bent, je je even zwart voelt. Als je moslim bent, je geraakt wordt door die christen die vol overgave God aanbidt.


terug naar boven