Muziek in De Meern

Nieuwjaarsconcert

Muziek in de Meern trapt opnieuw het nieuwe jaar af, ditmaal met een Weens nieuwjaarsconcert 'Wiener Art'

Na het grootse concert van afgelopen seizoen is er een nieuwe traditie geboren: Muziek in de Meern trapt het nieuwe jaar af met een nieuwjaarsconcert. Het kamerorkest van Muziek in de Meern duikt dit jaar in de wereld van de Weense muziek en brengt het programma ‘Wiener Art’.
Met ook deze keer veel aandacht voor talent uit Leidsche Rijn. Zo zal de jonge violiste Vera Beumer soleren in een vioolconcert van Mozart en zullen Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer dansen in een moderne choreografie van Minke Elisa Brands op de muziek van Strauss’ ‘Geschichten aus dem Wienerwald’. Het orkest trapt af met ‘Ein Morgen, Ein Mittag, Ein Abend in Wien’ van Von Suppé en zorgen voor een feestelijke start van 2018.

Na afloop is er gelegenheid te draaien en te zwieren in de foyer en te toasten op het nieuwe jaar.

 

voorstellingsinfo
Orkest
Kamerorkest ‘Concerto Limes’ o.l.v. Herman Mussche
Viool
Vera Beumer
Dans
Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer
Choreografie
Minke Elisa Brands
Website

Foto: Wim Zondervan

Programma:

‘Ein Morgen, ein Mittag, ein Abend in Wien’ (Franz von Suppé)
Vioolconcert D- groot KV. 218 (W. A. Mozart)
solist: Vera Beumer
‘An der schönen blauen Donau’ (Johann Strauss)
‘Geschichten aus dem Wienerwald’ (Johann Strauss)

Solist Vera Beumer

Muziek in De Meern
In 2012 begon in De Meern een groep professionele musici uit de buurt met het organiseren van toegankelijke klassieke concerten. Een gezelschap van uitvoerende musici met ruime ervaring in de grote Nederlandse orkesten en ensembles. Met een kern van fluit, viool, cello en klavecimbel presenteren ze samen met collega musici afwisselende programma’s. Fluitiste Susanna Edixhoven en organist Herman Mussche zijn initiatiefnemers van Muziek in De Meern. Afgelopen jaar gaf Muziek in de Meern een groots nieuwjaarsconcert met een Spaans tintje en werd er een nieuwe traditie geboren.


Choreografe Minke Elisa Brands / Dans Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer

terug naar boven