Muziek in de Meern

Nieuwjaarsconcert ‘Carmen’

Traditiegetrouw trapt Muziek in de Meern het nieuwe jaar af met een nieuwjaarsconcert, dit jaar met de opera 'Carmen' van Georges Bizet.

De beroemde opera 'Carmen' is gearrangeerd door de componist Bob Zimmerman (bekend van o.a. de film ‘De Dirigent’) voor drie zangers en kamerorkest. Tamar Niamut is een van de bedenkers van deze verkorte versie van de beroemde opera en ze maakte samen met de andere zangers een eigentijdse en aansprekende versie van deze klassieker. Er is geen decor, alleen één achtergrondscherm waarop foto’s van Sevilla worden geprojecteerd en korte teksten die het verloop van de handeling samenvatten. Op de grond ligt een kring van rozenblaadjes, een stierenhuid en wat sigaretten, die de arena en een sigarettenfabriek symboliseren.

Tenor Jeroen de Vaal is de ongelukkige politieman Don José, die valt voor de wilde zigeunerin Carmen; bariton Bas Kuijlenburg speelt een dubbelrol als Zuniga, de barse superieur van José, en Escamillo, de trotse stierenvechter, die verliefd wordt op Carmen. Tamar Niamut is een mooie en mooi zingende vurige vrouw, die de mannen uitdaagt totdat zij aan het einde wordt doodgestoken door José, degene die het meest van haar houdt.

Na het concert is er de gelegenheid met musici, zangers en publiek toasten op het nieuwe jaar.

voorstellingsinfo
Website
Carmen
Tamar Niamut
Don José
Jeroen de Vaal
Escamillo / Zuniga
Bas Kuijlenburg
Fluit
Susanna Edixhoven
Klarinet
Nicole van Jaarsveld
Hobo
Rutget Stoel
Viool
Jens Groenewold
Viool
Nino Natrishvilli
Altviool
Barbara Bekhof
Cello
Oihana Aristizabal Puga
Piano
Lineke Lever
Dirigent
Herman Mussche

Muziek in De Meern
In 2012 begon in De Meern een groep professionele musici uit de buurt met het organiseren van toegankelijke klassieke concerten. Een gezelschap van uitvoerende musici met ruime ervaring in de grote Nederlandse orkesten en ensembles. Met een kern van fluit, viool, cello en klavecimbel presenteren ze samen met collega musici afwisselende programma’s. Fluitiste Susanna Edixhoven en organist Herman Mussche zijn initiatiefnemers van Muziek in De Meern. Afgelopen jaren gaf Muziek in de Meern bij de start van het nieuwe jaar een groots nieuwjaarsconcert en werd er een nieuwe traditie geboren.

Muziek in de Meern - Nieuwjaarsconcert - Podium Hoge Woerd - Foto: Wim Zondervan
Foto: Wim Zondervan

terug naar boven