Muziek in de Meern

Nieuwjaarsconcert Carnaval der Dieren 6+

Muziek in de Meern opent traditiegetrouw het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcert. Dit keer voor jong en oud.

In de weilanden tussen de Betuwe en Leidsche Rijn woont het varkentje Vasco. Hij kan niet wachten tot zijn grote vriend Matteo weer thuis is, zodat ze kunnen gaan voetballen. Vaso heeft zijn shirt al aangetrokken. Maar … dan gebeurt er iets vreemds. Matteo zegt dat hij geen tijd heeft. Hij moet iets ophalen. Een cadeau, weten de vogels hem te vertellen. 'Ze gaan John halen,' zegt het paard Esteban. Wie is die John? En heeft Matteo Vasco niet meer nodig?

In deze bijzondere uitvoering van Carnaval der Dieren van componist Camille Saint-Saëns hebben de leeuw, vissen, kangoeroes, olifant, fossielen, zwaan en alle andere dieren Vasco heel wat te vertellen tijdens zijn zoektocht naar de waarheid.

Carnaval der Dieren is een vrije bewerking van het hartverwarmende prentenboek Vasco en het Groene Monster van Edward van de Vendel, waarin muziek en verhaal op een natuurlijke en ontroerende manier samenkomen. In de hoofdrol acteur Loek Peters, regie van Annechien Koerselman en instrumentaal ensemble van Muziek in de Meern.

voorstellingsinfo
Website
Ensemble
Muziek in De Meern
Componist
Emile Saint-Saëns
Auteur
Vasco en het Groene Monster Edward van de Vendel
Concept, toneelbewerking en regie
Annechien Koerselman

Foto: Wim Zondervan

Muziek in De Meern
In 2012 begon in De Meern een groep professionele musici uit de buurt met het organiseren van toegankelijke klassieke concerten. Een gezelschap van uitvoerende musici met ruime ervaring in de grote Nederlandse orkesten en ensembles. Met een kern van fluit, viool, cello en klavecimbel presenteren ze samen met collega musici afwisselende programma’s. Fluitiste Susanna Edixhoven en organist Herman Mussche zijn initiatiefnemers van Muziek in De Meern. Afgelopen jaren gaf Muziek in De Meern bij de start van het nieuwe jaar een groots nieuwjaarsconcert en werd er een nieuwe traditie geboren.


terug naar boven