uitverkocht

Nasrdin Dchar - D.A.D.

do 01 januari

Nasrdin Dchar

D.A.D.

Terug in onze theaterzaal om nog meer publiek dit oprechte verhaal over vaderschap, generaties en emigratie te vertellen.

Nasrdin Dchar wordt vader. Nog 9 maanden en dan worden hij en zijn vrouw ouders. Maar hoe bereid je je voor op nieuw leven waar je volledig verantwoordelijk voor bent? Een nieuw leven in dit leven. In deze tijd.

Zijn aanstaande vaderschap is ook een confrontatie met zijn roots en hoe belangrijk die voor hem zijn. Welke elementen van het land, de cultuur, het geloof van zijn ouders - al die dingen die hij zo vanzelfsprekend heeft meegekregen in zijn opvoeding ‐ gaat hij overdragen op zijn kind?

Het wordt een avond met een hoge mate van energie. De energie van een aanstaande vader. Die het ene moment in de wolken is en het volgende doodsbang voor de wereld waarin hij zijn nageslacht ter wereld laat komen.

D.A.D. is een voorstelling over vaderschap. Over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. Over hier en daar. Over leven en dood. En over liefde!

De voorstelling DAD is genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de beste voorstellingen van het moment.  

voorstellingsinfo
Website
Speler
Nasdrin Dchar

Onze samenleving heeft maar weinig nodig om in vlam te schieten. Er is grote nood aan luisteren, overbrugging, begrip en inlevingsvermogen. Nasrdin Dchar doet in DAD opnieuw een ontroerende poging. Nasrdin en regisseur Floris van Delft creëerden een prachtige sobere voorstelling waarvan de urgentie in elke zin aanwezig is.

de Nederlandse Toneeljury

Dchar spreekt in D.A.D. recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf. (…) Een kwetsbare, soms ontroerende en persoonlijke voorstelling.

De Telegraaf

Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's.

De Volkskrant

Zo is D.A.D. autobiografie, missiewerk en pamflet tegelijk, en toch ook een gehaaide, gekunstelde monoloog, zoals die alleen in het theater past en mogelijk is.

NRC Handelsblad

terug naar boven