Nasrdin Dchar

JA

Nasrdin Dchar gaat trouwen en je bent uitgenodigd! Het wordt een avond om nooit te vergeten.

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is? Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen 'Oumi' (over zijn moeder) en 'DAD' (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in 'JA' mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling 'DAD' (officiële juryselectie Theaterfestival 2017) laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Nasrdin Dchar
Tekst
Nasrdin Dchar en Floris van Delft
Regie
Floris van Delft
Toneelbeeld
Robin Vogel
Licht
Jantje Geldof en Mike den Ottolander

Zijn ‘JA’ geeft zicht op en inzicht in wat kan, als we maar willen.

Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie.Foto´s: Raymond van Olphen

Nasrdin Dchar viert culturele strubbelingen in JA.

Als een Hugh Grant van de Lage Landen palmt hij je in met zijn laconieke spel-met-knipoog.

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Rabat’. Hij speelde rollen in de films ‘Infiltrant’, ‘Wolf’ en ‘Süskind’. Daarnaast is hij te zien in ‘De Vloer Op’ en series als ‘Zwarte Tulp’ en ‘De 12 van Oldenheim’ en speelde hij bij Theater Rotterdam en Het Toneel Speelt.
Zijn solovoorstellingen ‘Oumi (mijn moeder)’, geschreven door Maria Goos, werd lovend ontvangen. Zijn solo ‘D.A.D.’, geschreven samen met Floris van Delft, behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was in onze theaterzaal maar liefst twee keer uitverkocht.

Floris van Delft
Floris van Delft (1976) is een theaterregisseur met een grote nieuwsgierigheid voor de verhalen achter de krantenkoppen en de waan van de dag. Floris werkt vanuit zijn eigen theaterorganisatie WAT WE DOEN en is tevens coproducent van ‘D.A.D.’ en ‘JA’. Als regisseur werkte hij bij het Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Siberia, Huis aan de Werf en Maas theater en dans.


terug naar boven