Nasrdin Dchar

Ja!

Nasrdin Dchar laat zien wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Acteur Nasrdin Dchar neemt het publiek in 'JA' mee op een reis, die scheert langs continenten en culturen. Een zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

In dezelfde persoonlijke stijl als zijn eerdere voorstellingen ‘Oumi’ en ‘DAD’ laat Dchar zien wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen. Deze voorstelling keert wegens groot succes terug in onze theaterzaal.

voorstellingsinfo
Website
Spel
Nasrdin Dchar
Tekst
Nasrdin Dchar en Floris van Delft
Regie
Floris van Delft
Toneelbeeld
Robin Vogel
Licht
Jantje Geldof en Mike den Ottolander
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

Zijn ‘JA’ geeft zicht op en inzicht in wat kan, als we maar willen.

Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie.

Nagesprek
Ga in gesprek met Nasrdin Dchar na afloop van de voorstelling. Stel al je vragen over de voorstelling, het maakproces en Nasrdin zelf.
Het nagesprek vindt plaats in onze theaterzaal. Blijf na afloop van de voorstelling nog even zitten om na te praten met de makers.

Foto´s: Raymond van Olphen

Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een Gouden Kalf voor zijn rol in de film ‘Rabat’. Hij speelde rollen in de films ‘Infiltrant’, ‘Wolf’ en ‘Süskind’. Daarnaast is hij te zien in ‘De Vloer Op’ en series als ‘Zwarte Tulp’ en ‘De 12 van Oldenheim’ en speelde hij bij Theater Rotterdam en Het Toneel Speelt. Zijn solovoorstellingen ‘Oumi (mijn moeder)’, geschreven door Maria Goos, werd lovend ontvangen. Zijn solo ‘D.A.D.’, geschreven samen met Floris van Delft, behoorde tot de officiële juryselectie van het Theaterfestival 2017 en was in onze theaterzaal maar liefst twee keer uitverkocht.

Floris van Delft
Floris van Delft (1976) is een theaterregisseur met een grote nieuwsgierigheid voor de verhalen achter de krantenkoppen en de waan van de dag. Floris werkt vanuit zijn eigen theaterorganisatie WAT WE DOEN en is tevens coproducent van ‘D.A.D.’ en ‘JA’. Als regisseur werkte hij bij het Noord Nederlands Toneel, PeerGrouP, Siberia, Het Huis Utrecht en Maas theater en dans.

Nasrdin Dchar viert culturele strubbelingen in JA.

Als een Hugh Grant van de Lage Landen palmt hij je in met zijn laconieke spel-met-knipoog.


terug naar boven