Nationaal Theaterweekend

Ruimtevlucht 8+

Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over een reis met een ruimteschip met een verstekeling.

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen het beste van het beste mag aan boord. Het helderziende meisje en de geleerde giraf hebben tickets weten te bemachtigen. Voor de sterkste gedachte en de puurste liefde zijn ereplaatsen gereserveerd.
Als het schip opstijgt kijken zij naar de verwoeste aarde. Er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Maar aan boord blijkt een verstekeling...

Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over de ‘verstekeling’ die je onherroepelijk met je meedraagt.
‘Ruimtevlucht’ is een bijzondere samenwerking tussen Het Houten Huis en Holland Opera en is voor het laatst te zien in onze theaterzaal.

Nationaal Theaterweekend
Kom tijdens het Nationaal Theaterweekend voor een mooie prijs genieten van alles wat ons theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,- en daarnaast zie je nóg meer door vele extra activiteiten.

Bezoek voorafgaand aan de voorstelling een ruimteschip in de foyer of doe mee met de workshop Theatertechniek. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Website
Concept & regie
Elien van den Hoek
Muzikale compositie
Martin Franke, Niek Idelenburg
Spel, muziek en zang
Martin Franke, Niek Idelenburg, Björk Níelsdóttir
Spel & dans
Bilal Bachir, Phoenix Chase-Meares, Rochelle Deekman, Nick Deroo, Gerben de Jong, Annet de Ruiter, Zoë Schollee, Martijn Schrier, Art Srisayam, Amber Veltman
Regieassistent
Zoscha van Erkel
Dramaturgie
Loes van der Pligt
Muzikale dramaturgie
Joke Hoolboom
Decorontwerp & -bouw
Douwe Hibma
Decorontwerp en rekwisieten
Marlies Schot
Kostuums/maskers & rekwisieten
Freja Roelofs i.s.m. André Kok
Lichtontwerp
Desirée van Gelderen
Techniek
backstage Gerrit Schilp
Geluid
Roy Vermeer
Licht
Tjarko van Heese

Bezoek het ruimteschip
Wat neem jij mee op reis naar de ideale wereld? Bezoek voorafgaand aan de voorstelling een speciaal ruimteschip in de foyer. Binnenin zie je het heelal. Je ziet onze aarde, het zonnestelsel en misschien een raket. Na je bezoek aan het ruimteschip kun je met tekenspullen aan de slag om te laten zien wat je mee zou nemen om een ideale wereld te bouwen.

Workshop Theatertechniek
Voordat de zaaldeuren open gaan en de voorstelling begint, zijn de theatertechnici van ons theater samen met de techniek van het gezelschap al hard aan het werk. Ze bouwen het decor op, hangen de lampen op de juiste plekken en testen het geluid: allemaal zodat de theatervoorstelling er op z’n best uit ziet als het publiek de zaal binnen komt.

Ben je benieuwd wat een theatertechnicus doet? Technici Thomas en Gijs vertellen er alles over in de workshop. Samen met Thomas en Gijs ga je ook aan de slag met onze led theaterlampen. Een kaartje voor de workshop kost € 2,- per persoon (minimaal 8 jaar) en vindt in de studio plaats van 14.00 tot 14.45 uur.

Vanaf het begin prikkelt Ruimtevlucht de fantasie, in een schitterend decor met ingehouden, mooi lichtgebruik. (…) Echt mooi hoe regisseur Elien van den Hoek beelden kan bedenken én kan oproepen

Dagblad van het Noorden

Het Houten Huis - Holland Opera - Ruimtevlucht / Fotograaf: Moon Saris

Er is zoveel te zien en te horen dat je je steeds blijft verwonderen. De sterke operazang, de veertienkoppige cast, het inventieve decor, de dans en acrobatiek en af en toe een hint van illusionisme komen allemaal samen tot een rijk geheel.

Het Houten Huis & Holland Opera
In Ruimtevlucht kijk en luister je naar de kenmerkende composities van Houten-Huismuzikant Martin Franke, verstrengeld met de toegankelijke, nieuwe opera van Holland Opera. Onder regie van Elien van den Hoek resulteert dit in een fonkelnieuw universum van beeldend theater met absurde humor, betoverende zang en livemuziek.
Het Houten Huis en Holland Opera werken al lang samen op het gebied van educatie. Ze organiseerden samen Klassetheater en speelden in elkaars Cultuurmenu. Nu is het eindelijk tijd om ook de artistieke krachten te bundelen.


terug naar boven