Nationaal Theaterweekend

Engel en No man is an island

Twee bijzondere choreografieën, op twee verschillende plekken in ons gebouw: de foyer en de theaterzaal.

No man is an island – Erik Kaiel
In dit duet zoekt Erik Kaiel naar de grenzen van het lichamelijk vermogen. De dans onderzoekt de balans van een lichaam dat klimt en beweegt boven op de ander, zonder ook maar de grond te raken.
‘No man is an island’ brengt verbinding, samenwerking, communicatie en creativiteit samen.

Engel – Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter
Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben vele manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen, kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoud ons.

In ‘Engel’ werken twee performers - een circusacrobate en een danser - met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Een korte versie van ‘Engel’ was eerder te zien in ‘DansClick 20’ van Korzo producties. Nu is de gehele choreografie te zien.
Deze voorstelling heeft een nationale én internationale tour, was genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2019 én heeft de BNG Bank Dansprijs 2018 gewonnen.

Nationaal Theaterweekend
Kom tijdens het Nationaal Theaterweekend voor een mooie prijs genieten van alles wat ons theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,- en daarnaast zie je nóg meer door vele extra activiteiten.

voorstellingsinfo
Website
Concept en choreografie Engel
Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Dansers
Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Muziek
Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)
Stem
Kim-Jomi Fischer, Marta Alstadsæter
Drums
Paal Nilssen-Love
Mastering
Marlon Wolterink
Tekst
gebaseerd op Anil Seth ‘Guardian science weekly big unknown
what is consciousness’
Lichtontwerp
Loes Schakenbos
Techniek
Edwin v Steenbergen
Dramaturgie en advies
Petra Eikelenboom, Piet Rogie, Merel Heering
Kostuums en scenografie
Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
Choreografie No man is an island
Erik Kaiel
Dansers
Erik Kaiel en Jasper Dzuki Jelen

Inleiding (uitverkocht)
Bezoek voorafgaand op de voorstelling een speciale dansinleiding door Annemijn de Rijk, artistiek adviseur bij DansBrabant. Ze verzorgt een korte, passende introductie, die extra of unieke inzichten in het werk van de choreografen van de avond biedt. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.


Engel - Foto's: Alexander van der Linden

Een sprekende symbiose tussen circus en dans.

Theaterkrant over Engel

Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter
Kim-Jomi Fischer (Nederland) en Marta Alstadsæter (Noorwegen) kennen elkaar sinds 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en circus leidden tot een bloeiende samenwerking. Het afgelopen jaar doken ze in de mogelijkheden en de kwaliteit van deze bijzondere combinatie. Dit heeft geleid tot de creatie van een gezamenlijk werk.


No Man is an Island. Foto: Günter Krämmer / No Man is an Island. Foto: Robert Benschot

Deze uitgebalanceerde dansacrobatiek lijkt een uitvergroting van een bekend kinderspelletje: op tegels, stenen of naden lopen, zonder in de ‘zee’ eromheen te stappen.

Volkskrant over No man is an island

terug naar boven