do 29 t/m za 31 oktober

Nieuw Utrechts Toneel

De Chaos van 2020

Wat is echt en wat is nep? Door wiens ogen kijk je naar de wereld en de mensen om je heen? Rondom de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt het NUT de (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf.
‘De chaos van 2020’ speelt op drie plekken tegelijkertijd:
Viktor en Yootha zijn te zien in onze theaterzaal en touren langs de Nederlandse theaters. Greg speelt vanuit een bijzonder, tijdelijk tweede theater in Leidsche Rijn. En Robin speelt mee vanuit de VS. De acteurs staan in verbinding met elkaar en het publiek. Op alle drie de plekken zie je dezelfde voorstelling. Of… toch niet?


Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot.

Trump ging aan de slag met ‘Opening up America again’ en het inspiratiemateriaal voor een voorstelling over de Verenigde Staten werd ge-supersized. Het coronavirus zorgde voor verschuiving van macht op het wereldtoneel, complottheorieën, een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk en op z’n minst spraakmakende persconferenties van de zittende president. Gelukkig was er ook saamhorigheid, solidariteit en een strakblauwe lucht.

Om een reis te maken heb je geen vliegtuig nodig. Kom live óf virtueel naar het theater en reis mee.
‘De chaos van 2020’ is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, actuele, muzikale, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling naar aanleiding van, voorafgaand aan en na afloop van de Amerikaanse verkiezingen.

De voorstelling speelt t/m 27 november in het bijzondere, tweede theater in Leidsche Rijn én thuis in je woonkamer. Tickets zijn te bestellen via de website van het NUT.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept en tekst
Greg Nottrot
Spel en muziek
Viktor Griffioen, Greg Nottrot e.a.
Dramaturgie
Jannet van Lange
Licht en decor
Uri Rapaport
Illustratie
Ruben Oppenheimer
Locatie
Podium Hoge Woerd

Het Nieuw Utrechts Toneel
Het Nieuwe Utrechts Toneel stond eerder in ons theater met de voorstellingen ‘Geheim’, ‘De (Orde) Chaos van…’, en presenteert jaarlijks locatievoorstellingen in Leidsche Rijn.


terug naar boven