wo 12 t/m zo 16 januari

Nieuw Utrechts Toneel

NUT Festival i.s.m. Podium Hoge Woerd, inclusief diner - 12 Goede voornemens

Maak je klaar voor een bomvolle ouverture van 2022: een feestbanket met muziek, theater, gesprek en heerlijk eten. Een ploeg theatermakers, muzikanten en een chefkok brouwen een bont menu van inspiratie, bezinning en warmte.

‘Twaalf druiven’ (Doce uvas) is een Spaanse traditie op oudejaarsavond. Bij elke klokslag om middernacht wordt een druif gegeten voor geluk in het nieuwe jaar. ‘Goede voornemens’ is een zinnenprikkelende, warme theateravond aan lange tafels, geïnspireerd op dit Spaanse gebruik. Twaalf theatrale gangen van acts, muziek en meer om je vingers bij af te likken. En bij vier van die gangen bereidt chef Jasper Kaan van restaurant De Klub de heerlijkste gerechten.

‘Goede voornemens’ is het slotspektakel van een jaarlang voorstellingen, ontmoetingen en onderzoek naar aanleiding van het thema ‘Toekomst van werk’. Tegelijkertijd is het een nieuwe traditie: net als de zomervoorstelling van het NUT op bijzondere locaties in Leidsche Rijn, keert het NUT elke winter terug naar ons theater en zet de zaal naar eigen hand.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept, samenstelling en regie
Greg Nottrot en Mariëlla van Apeldoorn
Menu
Restaurant De Klub, Jasper Kaan
Spel en muziek
Mariëlla van Apeldoorn, Dagmar Ketelaers, Floor Leene, Greg Nottrot, Marcel Osterop, Ivo Schot, Cedric Vermue en anderen
Met dank aan
Gemeente Utrecht, Fonds Podiumkunsten

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn
‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten.


terug naar boven