Nieuw Utrechts Toneel / Zuidelijk Toneel

Hyper-actueel jaaroverzicht van 2016 in messcherpe scènes, rauwe gedichten en satirische liedjes.

Maak kennis met Japie Jonker: Een gewone, gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Tot 2016. Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij was op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel met de aanslagen en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten.

De Ouds & Nieuws Show 2016 is hét alternatief voor de oudejaarsconference! Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. Japie voert je mee langs 366 dagen nieuws, gevangen in hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns.

voorstellingsinfo
Website
Tekst
Jibbe Willems, Daan Windhorst
Regie
Greg Nottrot
Spel
Mark Kraan & gastacteurs
Muziek
Frank van Kasteren, Wilko Sterke, Marcel Osterop
Live Performance
Michiel Lieuwma
Video
Daan Windhorst
Vormgeving
Greg Nottrot
Lichtontwerp
Stan Bannier
Techniek
Stan Bannier, Léon Bartels, Emile van Gils, Guido Langendoen, Arko Middendorp (stage), Jeffrey Peters (stage)
Productie
Kim Eldering
Locatie

Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan Dit Was Het Nieuws en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien.

De Orde van de Dag
In Utrecht en Eindhoven staat de Orde van de Dag bekend om een nieuwe benadering van theater: in slechts één dag wordt met telkens wisselende acteurs gewerkt aan een voorstelling, die volledig gebaseerd is op het nieuws dat op dat moment speelt. ’s Ochtends in de krant, ’s avonds op het podium, actueler theater bestaat niet. Met een karrenvracht aan vers geschreven scènes, liedjes, sketches en monologen wordt geprobeerd om maatschappelijke ontwikkelingen van een nieuwe kant te bekijken. Soms hilarisch, soms ontroerend, soms pijnlijk, maar altijd met als doel een klein beetje orde te scheppen in de waan van de dag.


terug naar boven