do 01 januari

NTjong

Herfststukjes: Klein Mannetje heeft geen huis 4+

Een beeldende vertelvoorstelling vol fantasievolle, mooie gedichtjes en verhalen over je thuis voelen.

Op een fantasievolle, beeldende manier vertelt Klein Mannetje heeft geen huis een aantal mooie, poëtische teksten van schrijvers als Dolf Verroen, Marit Törnqvist en Hans & Monique Hagen. Geïnspireerd op het klassieke Japanse ‘kamishibai’ – letterlijk: theater van papier – worden gedichtjes en verhaaltjes verteld over waar je thuis is en waar je je thuis voelt. Een minuscuul schaduwtheater, een papieren poppenkast vol origami-dieren, windklokjes en een aaibaar museum zorgen voor een bijzondere theaterervaring in een intieme setting voor de allerjongsten. Bovendien zitten de kleintjes met hun neus bovenop de verteller.

Eerder maakte regisseur Noël Fischer al met veel succes het hartveroverende Harig Hondje, een 2+ voorstelling over de zoektocht naar een weggelopen hondje.

Gratis extra activiteit: de leuke creatieve workshop De Maakplaats van Cultuur19. Scroll naar beneden voor meer informatie. 

voorstellingsinfo
Website
Spel
Feike Looyen
Regie
Noël Fischer
Verhalen en gedichten
Marit Törnquist, Dolf Verroen, Max Velthuijs, Hans en Monique Hagen en Sjoerd Kuijper
Dramaturgie
Martine Manten
Toneelbeeld
Marianne Burgers
Locatie

Kamishibai voor kleuters is een mooie, kleine voorstelling en hopelijk een opmaat voor meer theaterbezoek.

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 16, 17 en 20 oktober op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop ontwikkeld door Cultuur19 i.s.m. Arianne van Boxmeer, Charlotte van der Horst en Hester Bruinsma.

In de Maakplaats kun je naar hartenlust experimenteren met de materialen die er voor handen zijn. Met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie ga je laten zien wat je van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!

Met dank aan Cultuur19!


terug naar boven