do 01 januari

NTjong

Herfststukjes: Ifigeneia Koningskind 8+

De Griekse klassieker van Euripides over een moedig meisje, de liefde van ouders en de onmetelijke loyaliteit van een kind.

Agamemnon is koning en staat op het punt om de Trojaanse oorlog te beginnen. Maar zonder wind kan zijn oorlogsvloot niet varen. Alleen als hij zijn dochter offert aan de goden kunnen de schepen vertrekken. Agamemnon komt in conflict met zijn vrouw. Ifigineia denkt dat zij de oorzaak is van de ruzies tussen haar ouders en probeert het allemaal weer goed te maken. Maar sommige dingen zijn niet goed te maken...

Een ontroerend en meeslepend verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een grote oorlog. Over de liefde van ouders. Over de onmetelijke loyaliteit van een kind.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Noël Fischer
Tekst
Pauline Mol
Dramaturgie
Martine Manten
Toneelbeeld en video
Catharina Scholten
Kostuumontwerp
Jorine van Beek
Muziekontwerp
Jolle Roelofs
Regie-assistentie
Belle van Heerikhuizen
Spel
Sarah Bannier (Ifigeneia), Rochelle Deekman, Sallie Harmsen, Tarikh Janssen, Jaap Spijkers, Joep Paddenburg en Dalorim Wartes
Locatie

Tweeduizend en vierhonderd jaar
geleden was er een man die leefde in
Griekenland
hij heette Euripides
hij kende een groot verhaal dat alle
mensen toen kenden
over Ifigeneia het koningskind

Uit: Ifigeneia Koningskind

De moderne, succesvolle toneelklassieker van Pauline Mol, geïnspireerd op Ifigeneia in Aulis van Euripides, vertelt het verhaal door de ogen van een kind. Regisseur Noël Fischer maakte eerder bij NTjong de bekroonde voorstellingen ’In mijn hoofd ben ik een dun meisje’, ‘Polleke’, ‘Leo & Lena’ en ‘Zebra Zebra’.


terug naar boven