do 01 januari

NTjong

Herfststukjes: Robotje 6+

Een unieke voorstelling over de vriendschap met een robot en over wat een mens nu eigenlijk is.

Robotje is uniek, grappig en onhandig. Hij lijkt zo op een echt mens dat je het verschil bijna niet ziet. Bijna…

Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet staat zijn hele wereld op zijn kop. Want kan een robot wel emoties voelen? En kun je eigenlijk wel vrienden worden met een robot? Mensen begrijpen namelijk vanzelf een knuffel of een schouderklopje, maar Robotje moet alles nog leren. Je als een mens gedragen blijkt best moeilijk en mensenkinderen zijn best rare wezens. Kunnen mensen en robots eigenlijk wel vrienden worden?

Actrice Willemijn Zevenhuijzen werd eerder genomineerd voor de jeugdtheaterprijs de Zilveren Krekel en voor de VSCD Mimeprijs 2016. De jury: “Steeds schittert ze als een fijn geslepen diamantje. Subtiel, krachtig en innemend.”.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Noël Fischer
Spel
Willemijn Zevenhuijzen en Titus Boonstra
Dramaturgie
Martine Manten
Vormgeving
Sacha Zwiers
Lichtontwerper
Wilfred Loopstra
Componist
William Bakker
Locatie
Podium Hoge Woerd

Deze robot wil je sowieso leren kennen.

Een liefdevolle, vertederende voorstelling over het overwinnen van angst voor wat vreemd lijkt.

Cultuur19 trakteert je op 23, 25 en 28 oktober op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop. Met elke editie een nieuw Geheim Ingrediënt. Welk materiaal kietelt deze keer jouw fantasie? Kom langs en laat je verrassen!

In de Maakplaats kun je naar hartenlust experimenteren met de materialen die er voor handen zijn. Met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie ga je laten zien wat je van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

Tijdstip: een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling
Locatie: in de foyer
Deelname is gratis

 

Foto's: Bowie Verschuuren

Noël Fischer (regie): ‘Steeds meer zie je robotten die er als mensen uitzien, dus met echte stemmen en echt haar. Dat ze levensecht lijken is van belang als je ze wilt gebruiken bijvoorbeeld in centra voor ouderen. Ze lijken soms heel menselijk, maar zijn het niet. Ik vind deze zogenaamde humanoids mateloos fascinerend.’

NTjong - Robotje

terug naar boven