Het Nieuw Utrechts Toneel / Het Zuidelijk Toneel

De (Orde) Chaos van 2018

Let op: het Foute-Kersttruien-Diner is uitverkocht! Er zijn wel nog kaarten voor de voorstelling beschikbaar.

Een eigenzinnige theatrale ordening van het afgelopen jaar.

Theatermaker Greg Nottrot gaat in De Orde Chaos van 2018 op zoek naar hét beeld van 2018. In een wereld waarin bijblijven met het nieuws een voltijdbaan is geworden, zoekt hij tussen stapels alternatieve feiten, een overload aan nieuwsbeelden en een wirwar aan werkelijkheden naar de essentie van het afgelopen jaar.

In een donkere kamer ontwikkelt hij de miljoenen foto's van het voorbije jaar en vraagt zich af of deze beelden wel echt zijn. En of dat uitmaakt. Want wat is überhaupt echt in tijden van Facebook en Instagram? Waarom moeten Halbe Zijlstra en Dotan op het hakblok, terwijl ook zoveel anderen feit en fictie tot hun eigen werkelijkheid verweven? Hebben we één waarheid nodig en zo ja; hoe en waar is die te vinden?

Zijn zoektocht brengt hem naar Rusland. Het land van hackers en trollen, van oliemiljarden en wodkawaarheden, van groezelige achterkamertjes en luxe buitenhuizen. Op weg naar de Datsja van Poetin, waar Halbe nooit was. Want daar ergens, achter een hoog hek, houdt de waarheid zich schuil.

 

 

voorstellingsinfo
Website
Concept
Greg Nottrot
Spel
Martijn Nieuwerf (als Greg Nottrot), Greg Nottrot (als alle anderen)
Regie
Daniël van Klaveren
Licht- en decorontwerp
Uri Rapaport
Video-montage
Karl Klomp
Artistiek advies
Piet Menu
Regie-assistentie
Mariëlla van Apeldoorn
Dramaturgie
Jannet van Lange
Productie
Karlijn Hemmer
Foto
Maria Stijger
Locatie
Podium Hoge Woerd

Dat is precies een van de belangrijkste taken van toneel: ons te doen nadenken over wat echt is en wat niet. Greg Nottrot doet dat briljant en onderhoudend, quasinonchalant en sympathiek.

Een wervelend en vaak geestig spel met de werkelijkheid, die het publiek voortdurend op het verkeerde been zet.

AD

Foute-Kersttruien-Diner
Let op: het Foute-Kersttruien-Diner is uitverkocht!
Voorafgaand aan deze voorstelling nuttigen wij graag om 18.00u een feestelijk maal met jou*. Want: kerst is leuk maar foute kersttruien en samen eten misschien nog wel leuker! Daarom luiden we deze voorstelling graag in met het enige echte Foute-Kersttruien-Diner. Dus haal je meest afzichtige kerstoutfit maar van stal, laat het idee van een eenzame kerst achter je en trap met ons af naar een onvergetelijk 2019!

* Het diner kan extra bij de voorstelling worden gekocht en kost €29,95 voor een drie-gangen-diner, inclusief twee frisdrank en koffie of thee. Voeg bij het kopen van kaarten ook Het Foute Kersttruien Diner toe aan uw kaarten.

Nieuw Utrechts Toneel & Het Zuidelijk Toneel
Nieuw Utrechts Toneel uit Leidsche Rijn bundelt de krachten met Het Zuidelijk Toneel om theater, journalistiek, satire en muziek  om te zetten naar theater dat ter plekke, bij u van de persen rolt. Altijd vers, altijd verrassend.


terug naar boven