vr 29 oktober

Nynke Laverman en muzikanten

PLANT

Plant is een indringende muzikale trip. Zangeres Nynke Laverman kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word. De gedempte pianoklanken en explosieve, vulkanische drumsessies van Sytze Pruiksma trekken je moeiteloos mee in de filmische, surreële werelden van videokunstenaar Douwe Dijkstra. Juist door minder te doen en zachter te zingen, is Nynke haar oproep luider dan ooit: wie willen we zijn als mens?

Nynke: “Ik vraag me af waarom we eigenlijk onderscheid maken tussen ‘mens’ en ‘natuur’. Bij de nomaden in Mongolië zag ik hoe het anders kan en sindsdien gaat mijn werk hierover. Plant is een hoopvol protest dat gaat over het omgooien van onze manier van denken, over verandering in jezelf. Durven we bekende wegen te verlaten, vertrouwde patronen te doorbreken, de stilte toe te laten? Durven we het even niet te weten?”

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Muziek
Sytze Pruiksma en Nynke Laverman
Teksten
Nynke Laverman
Video
Douwe Dijkstra
Eindregie
Koos Terpstra
Dans
Dunja Jocic
Adviezen
Guy Weizman

Nynke Laverman
Fadozangeres, schrijfster, stemkunstenares en actrice Nynke Laverman (Weidum, 1980) is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en De Friese Milieu Federatie. Met haar ‘Friese fado’ en debuutalbum Sielesâlt viel ze meteen op.

Plant is het nieuwe album van singer/songwriter Nynke Laverman. Een uitgesproken album waarop poëtische songs, spoken word en dansbare nummers elkaar afwisselen, net als de Friese en de Engelse taal. Piano-vilt, elektronische beats en analoge synths vormen de klankwereld rondom Nynke’s stem. Een stem die je bijblijft: ‘a leaf-blown shimmer of a voice’, schrijft The Independent. Naast Nynke staat ook Sytze Pruiksma op het podium; een muzikant met een zeer bijzonder instrumentarium.


terug naar boven