vr 29 oktober

Nynke Laverman en muzikanten

PLANT

Wanneer sprak jij de natuur nog? Intense en filmische muzikale performance over contact met wat ‘daarbuiten’ is, van zangeres Nynke Laverman met haar betoverende stem.

In een decor van film vertelt zangeres Nynke Laverman met haar betoverende stem, meeslepende songs en verrassend gesproken woord het even herkenbare als ontwrichtende verhaal van een vrouw die verandert in een plant, samen met componist en geluidskunstenaar Sytze Pruiksma.

Een filmische, muzikale trip door de gedachtewereld van een vrouw die op zoek is naar de uitgang in ons menselijke fort van beton, materialisme en strak ingedeelde tijd. Op zoek naar contact met wat daarbuiten is. Spreken wij de taal van de natuur nog?

De natuur. Wanneer sprak je haar voor het laatst? Ach. Je bent niet de enige. We zijn allemaal hetzelfde. Je spreekt de taal niet? Ik ook niet. Nog niet.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Video
Douwe Dijkstra
Eindregie
Guy Weizman
Dans
Dunja Jocic
Teksten
Tsead Bruinja

Nienke Laverman
Fadozangeres, schrijfster, stemkunstenares en actrice Nienke Laverman (Weidum, 1980) is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds en De Friese Milieu Federatie. Met haar ‘Friese fado’ en debuutalbum Sielesâlt viel ze meteen op. Voor deze gouden plaat ontving ze ook de literaire Piter Jelles Prijs. Steeds weer zoekt ze muzikale vernieuwing en verdieping, met de Friese taal als constante factor. Verschillende landen en culturen, waaronder Mexico, Spanje en Mongolië inspireren haar. Naast Nynke staat ook Sytze Pruiksma op het podium; een muzikant met een zeer bijzonder instrumentarium.


terug naar boven