do 01 januari

Amos Ben-Tal / OFFprojects & Spinvis

Dansdonderdag: HOWL

Talkshow, dansvoorstelling en concert in één van Spinvis en choreograaf Amos Ben-Tal en met in elke stad een andere gast.

Choreograaf Amos Ben-Tal, zijn collectief OFFprojects en de prijswinnende dichter en muzikant Spinvis maken samen een mix van een talkshow, een dansvoorstelling en concert in één. Met interviews, beweging, muziek en poëzie gaan ze op ontdekkingsreis door het onderbewustzijn van hun special guests. Samen met de gasten gaan ze op zoek naar de veelzijdigheid van identiteit en de verschillende realiteiten die iedereen voor zichzelf creëert.

Choreograaf Amos Ben-Tal en muzikant en dichter Spinvis ontmoetten elkaar tijdens het Oerol Festival in 2015. Als gastcurator van één van de hoofdlocaties nodigde Spinvis, Amos Ben-Tal / OFFprojects uit voor een publieke conversatie over dans en de toekomst. Het resultaat was een spontane combinatie van interview en dansvoorstelling. De originele samensmelting van abstracte dans en documentaire bleek een bijzondere vondst en vormde het vertrekpunt voor Howl.

Tijdens het Festival de Nederlandse Dansdagen werd Howl bekroond met de Dioraphte Prijs 2016 voor de voorstelling met meeste internationale allure.

Gratis inleiding: elke maand kun je genieten van prachtige dans op donderdag, met voorafgaand gratis speciale inleidingen door dramaturg/journalist Moos van den Broek. Klik hier voor meer informatie.

voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Amos Ben-Tal
Muziek
Spinvis met Saartje van Camp
Dans
Aurélie Cayla, Milena Twiehaus, Yvan Dubreuil, Genevieve Osborne en Amos Ben-Tal
Artistiek advies
Yvan Dubreuil
Techniek
Xavier van Wersch
Productie
OFFprojects, Korzo Productions
Locatie

Meer dan om de choreografieën draait de voorstelling om de vraag hoe bewegingsbedoelingen aankomen bij de toeschouwers.

De makers van Howl slagen (…) er heel goed in om dans en muziek te verbinden en laten (…) uiteindelijk een roerende synergie op het toneel zien.

Foto: Hori / Foto: Jochem Jurgens

OFFprojects
OFFprojects is een collectief van vier voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble, dat zich verzamelt om het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. De groep creëert multidisciplinaire voorstellingen, events en installaties en staat bekend om zijn ‘out of the box’ benadering en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Hun eerste avondvullende productie OFFline (2014) werd goed ontvangen, gevolgd door de met vijf sterren bekroonde voorstelling Might (2015). Voor Howl (2017) ontving OFFprojects de prestigieuze Dioraphte Dansprijs 2016.

Amos Ben-Tal
De Israëlisch-Nederlandse choreograaf Amos Ben-Tal (Haifa 1979) begon op 13-jarige leeftijd met dansen op verschillende scholen in Israël en studeerde in 1997 af aan de National Ballet School in Toronto, Canada. In Nederland danste Amos negen jaar bij Nederlands Dans Theater waar hij zijn passie voor choreografie ontdekte. Sinds 2012 werkt hij als choreograaf met zijn collectief OFFprojects.

Spinvis
Spinvis (Erik de Jong) brak in 2002 door met zijn met goud bekroonde debuut album (Spinvis). Voor zijn werk ontving hij onder andere de Zilveren Harp, De Popprijs, De Annie M.G. Schmidt-prijs en de Johnny van Doorn prijs voor Gesproken Letteren. In de loop der jaren krijgen de live-uitvoeringen van zijn muziek een steeds theatralere vorm, zodat de concerten meer en meer verhalende voorstellingen worden en samenwerking met andere kunstdisciplines worden gezocht, zoals dans, videokunst en lichtsculpturen.


terug naar boven