Orkater / Via Berlin / Ragazze Quartet

Wat begint als een keurig liefdadigheidsdinertje, mondt uit in een...

Comfortzone vertelt het verhaal van een welgestelde Nederlandse vrouw die de wens koestert asielzoekers te helpen. In een poging hiertoe heeft zij een uitgeprocedeerde asielzoeker gevraagd om - betaald - voor haar en haar vriendinnen te koken. De vrouw hoopt hiermee een boeiende ontmoeting te bewerkstelligen en ook nog iets goeds te kunnen doen voor de man. Tijdens het etentje blijken de denkbeelden en verwachtingen van de vrouwen totaal niet te stroken met de realiteit en verliezen ze zich volledig in pogingen de ongelijkheid op te lossen. Comfortzone is een coproductie van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet.

Nagesprek
Na de voorstelling Comfortzone is een gast uitgenodigd om met Via Berlin en het publiek de voorstelling en de thematiek na te bespreken. In Podium Hoge Woerd is dat Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en filosoof.
Als psychiater is hij gespecialiseerd in het bestrijden van angststoornissen, als filosoof weet hij dat angst hoort bij het bestaan hoort.
Deze zomer was hij te gast in Zomergasten: “Onze houding tegenover vluchtelingen wordt gestuurd door angst, niemand vraagt zich af of de vluchtelingenstroom ook iets positiefs kan opleveren.”

voorstellingsinfo
Coproductie van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet.
1.5;">Spel
Gerindo Kartadinata, Dagmar Slagmolen en het Ragazze Quartet; Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Jeanita Vriens, Kirsten Jenson compositie Peter Adriaansz tekst Dagmar Slagmolen
1.5;">Regie
Ria Marks
Website Via Berlin 
Locatie

Eerdere producties van Via Berlin Een mond vol zand, Vanaf nu heet je Pjotr en Home Sweet Home werden in 2014 bekroond met de Charlotte Köhlerprijs, een prestigieuze aanmoedigingsprijs voor jonge theatervormgevers.Foto: Ben van Duin

terug naar boven