do 01 januari

Patrick Laureij

Patrick, een stand-up Rotterdammert, loopt langzaam warm voor zijn eerste avondvullende show vol gortdroge en beeldende observaties.

Een spannende stand-up comedian, kakelvers, veelbelovend. Oorsprong: Rotterdam-Zuid en dat hoor je. In 2006 besluit hij mee te doen aan de Rotterdamse Talent Night met vier minuten materiaal en een handvol geïmproviseerde grappen. Via verschillende podia belandt hij uiteindelijk op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken werd beloond en sinds 2010 is hij lid van Comedytrain. Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft hij inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld, stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen en is hij de winnaar van de jury- en publieksprijs Cameretten 2013. Nu loopt Patrick langzaam warm voor zijn eerste avondvullende show. Dekking Hoog wordt een show vol gortdroge en beeldende observaties van een stand-up Rotterdammert.

voorstellingsinfo
Website
 
Locatie

Deze comedian is een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.

De Telegraaf

Deze gozer heeft de lach aan zijn Rotterdamse kont hangen. Hij veroorzaakt hilariteit met verhalen over afkoelen in de HEMA, blozen in de klas en een roos kopen voor je vriendin. Het contrast tussen stoer en gevoelig wordt gretig uitgespeeld. (…) Het is geraffineerde comedy en ontroering ineen.

Foto: Martin Oudshoorn
Foto's: Martin Oudshoorn

Dit debuutprogramma is een mozaïek van waarnemingen en gedachten zoals je het niet vaak ziet. (…) Laureij is een stoere gozer die zijn ongemakkelijke verhouding tot zachtheid en gevoelens graag uitbuit.

De jury is onder de indruk van zijn podiumpresentatie en vindt hem een sympathieke en innemende persoonlijkheid. De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed humoristisch verhaal is bewonderenswaardig.

Juryrapport Camaretten 2013

terug naar boven