do 14 november

Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk

Een Heilige Avond

Een politieke toneelthriller over het dilemma van terrorismebestrijding versus privacy.

Het is Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden. Ondertussen tikt de klok onontkoombaar de tijd weg.

‘Een Heilige Avond’ is het nieuwe toneelstuk van de internationale bestsellerauteur Daniel Kehlmann, onder meer bekend van de romans ‘Het Meten van de Wereld’, ‘Roem’ en ‘Tijl’. In deze politieke toneelthriller staat terrorismebestrijding tegenover het recht op privacy van het individu.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Daniël Kehlmann
Regie
Ursul de Geer
Spel
Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
Locatie
Podium Hoge Woerd

IJzersterk stuk dat niet actueler kon zijn.

De Duitse pers over de tekst van Daniël Kehlmann

Inleiding
Bent je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.


terug naar boven