Pieter Tiddens en Servaes Nelissen

Tante Neel en tante Pietje nodigen je uit voor een groot tuinfeest: een feest voor de hele familie!

Tante Neel en tante Pietje wonen samen, zonder man en zonder kinderen. Dat komt heel goed uit, want ze hebben het veel te druk voor kinderen en mannen. Met kibbelen. Over het nut van alles. Want wat nuttig is, daar kun je heerlijk ruzie over maken. Toch houden ze van elkaar. Als ze samen 110 jaar worden, is dat een uitstekende reden voor een groot tuinfeest. Maar juist die dag komt één van de twee met een schokkende boodschap.

Uit liefde voor de wonderlijke karakters die hun eigen tantes waren, maken Servaes en Pieter met muziek, poppenspel en sketches een feest voor de hele familie. Spannend, een beetje tegendraads, heel grappig en erg lief. De Tantes nodigen je uit voor het grote tuinfeest: een uitje dat niet meer te vergeten is.

voorstellingsinfo
Website
Tekst spel en muziek
Servaes Nelissen en Pieter Tiddens
Regie
Marja Kok
Decor en techniek
Jakob Nissen
Kostuums
Jookje Zweedijk
Locatie

Het spel is van een directe dagelijksheid en herkenbaarheid die jong en oud aanspreken.

Servaes Nelissen en Pieter Tiddens
Servaes Nelissen en Pieter Tiddens wonnen ieder al eens de Gouden Krekel voor de beste podiumprestatie, de hoogste onderscheiding in het jeugdtheater. Ze wilden heel graag eens samen werken. Toen ze er achter kwamen dat ze in hun familie allebei van die tantes hadden, die zelf geen kinderen hadden en daarom Servaes en Pieter als hun kinderen zagen, maakten de mannen deze ode aan hun tantes. Onder regie van ex- Werktheater frontvrouw Marja Kok is Het Nut van Tantes een voorstelling die zwaarte niet schuwt en waar ook onbedaarlijk om gelachen kan worden.


Foto's: Joke Schot

terug naar boven