do 01 januari

plan d- / Andreas Denk

Winterkost: IJspaleis 6+

Een opzwepende dansvoorstelling met live muziek waarin vijf ‘bijna echte pinguïns’ een uitdagende poolexpeditie maken door een bevroren universum.

Wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te maken of juist minuscule blokjes die pingelen in je glas. IJs is sterk als een blok beton, maar ook kwetsbaar. Zomaar ineens kan het veranderen in een plas water, waarin je een duik kunt nemen of waarmee je de planten kunt laten groeien. De vijf reizigers van de poolexpeditie ontdekken dat ze zelf net zo kwetsbaar zijn. Gedurende de tocht leren ze elkaar steeds beter kennen. Langzaamaan ontdooien ze en durven ze steeds meer van zichzelf te laten zien. Ook als het even misgaat. Juist dan!

Een magische muzikale en visuele voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

Doe mee met de gratis workshop De Maakplaats van Cultuur19 of kom ijs maken met Andreas! Scroll naar beneden voor meer informatie. 

 

voorstellingsinfo
Website
Concept/choreografie/decor
Andreas Denk
Co-regie
Klaus Jürgens
Dans, zang en spel
Lisa Beese, Nanna Gram Bentsen, Edita Gorski, Elise Manière en Ilija Surla
Animatie
Bram De Goeij
Compositie en arrangement
Wiebe Gotink
Locatie
Podium Hoge Woerd

IJs maken en droompaleizen tekenen
Een originele Thaise ijsmachine staat klaar om zélf je ijsje te maken van sappen die je zélf mixt. Na de voorstelling is je ijsje klaar en is het smullen geblazen. En voor de tekenaars onder ons: wie wil er zijn eigen droompaleis tekenen? We zijn erg benieuwd naar jullie getekende paleis fantasieën!

Tijd: ijsjes maken vanaf 14.15 uur tot 15.00 uur. Na afloop kun je je zelfgemaakte creaties komen ophalen. Het droompaleizen tekenen is voor aanvang en na afloop.

Maak plaats voor De Maakplaats!
Cultuur19 trakteert je op 2, 5 en 7 januari op De Maakplaats, een leuke creatieve workshop. Met de meest uiteenlopende materialen en eindeloze fantasie ga je laten zien wat je van de voorstelling vond of wat je ervan verwacht.

De Maakplaats is steeds een half uur vooraf en een uurtje na de voorstelling gratis te bezoeken. Dus kom langs en laat die creatieve handjes lekker wapperen!

 

Choreograaf Andreas Denk creëerde een heldere bewegingstaal, doeltreffend in haar simpliciteit. Met kaarsrechte benen en de armen langs het lichaam, waggelen de pinguïns in eerste positie over het podium.

De animaties nemen je mee in een wereld waar je alleen maar verwonderd naar kunt kijken. Of je nou kind bent of volwassene.

Foto: Esther de Boer

terug naar boven