tickets

plan d- / Andreas Denk - Winterkost: IJspaleis 6+

di 02 januari

plan d- / Andreas Denk

Winterkost: IJspaleis 6+

Een opzwepende dansvoorstelling met live muziek waarin vijf ‘bijna echte pinguïns’ een uitdagende poolexpeditie maken door een bevroren universum.

Wat is er mooier dan de kleurrijke magie van een wereld waarin alles van ijs is? IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te maken of juist minuscule blokjes die pingelen in je glas. IJs is sterk als een blok beton, maar ook kwetsbaar. Zomaar ineens kan het veranderen in een plas water, waarin je een duik kunt nemen of waarmee je de planten kunt laten groeien. De vijf reizigers van de poolexpeditie ontdekken dat ze zelf net zo kwetsbaar zijn. Gedurende de tocht leren ze elkaar steeds beter kennen. Langzaamaan ontdooien ze en durven ze steeds meer van zichzelf te laten zien. Ook als het even misgaat. Juist dan!

Een magische muzikale en visuele voorstelling over warmte zoeken bij elkaar op ijskoude momenten, over kwetsbaar durven zijn en over de betovering van ijs in zijn vele prachtige gedaanten.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Concept/choreografie/decor
Andreas Denk
Co-regie
Klaus Jürgens
Dans, zang en spel
Lisa Beese, Nanna Gram Bentsen, Edita Gorski, Elise Manière en Ilija Surla
Animatie
Bram De Goeij
Compositie en arrangement
Wiebe Gotink
Locatie
Podium Hoge Woerd

Choreograaf Andreas Denk creëerde een heldere bewegingstaal, doeltreffend in haar simpliciteit. Met kaarsrechte benen en de armen langs het lichaam, waggelen de pinguïns in eerste positie over het podium.

De animaties nemen je mee in een wereld waar je alleen maar verwonderd naar kunt kijken. Of je nou kind bent of volwassene.

Foto: Esther de Boer

terug naar boven