Plan D- / Andreas Denk

Lente-Uitjes: Floris 6+ / première

Dans- en muziek spektakel over zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen.

Floris is een echte held. Hij neemt je mee naar de tijdgeest van moedige en dappere ridders, tochten vol ontberingen en gigantische kastelen. De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Floris V die op 12-jarige leeftijd Graaf van Holland werd en de geschiedenis is ingegaan als een echte Nederlandse ridderheld.

De gelijknamige tv-serie Floris staat veel (groot)ouders nog vers in het geheugen en wist eind jaren zestig vele kinderen aan de buis gekluisterd te houden. Twee dansers, twee muzikanten en een goochelaar maken dit bijzondere ridderverhaal tot een modern en magisch sprookje. Een spannende en prachtige tocht vol moedige avonturen, roerige opstanden en trotse overwinningen. Over je eigen kracht vinden en je dromen waarmaken. De Amerikaanse componist David Dramm heeft, geïnspireerd op het leven van ridders en de Middeleeuwen, speciaal voor deze voorstelling aansprekende muziek gecomponeerd.

Bezoek het Doe-Kasteel
Floris gaat over helden, moed en kracht – in het Doe Kasteel in de foyer leren kinderen voor aanvang en na afloop van de voorstelling meer over het leven van Floris, kunnen ze een zwaard of schild maken en bouwen aan een kasteel. In de krachtenhoek kun je net zo sterk worden als een ridder!

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Concept/choreografie
Andreas Denk
Concept/regie/research
Ton Offerman
Dans
Claire Hermans, Carlo Camagni
Goochelaar en special effects
Woedy Woet
Compositie
David Dramm
Muziek
Ilse Bies, Lennart de Winter
Locatie
Podium Hoge Woerd
Foto's: Menno van der Meulen

terug naar boven