do 24 maart

Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest

DansDonderdag - REMLA

Een zoektocht naar herinnering en verbinding door dansers Redo en Denden met live muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz gaan in de nieuwe autobiografische voorstelling een unieke samenwerking aan met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

De dansers vinden hun identiteit veelal in de wereld van hiphop & breaking, maar beiden hebben roots in de Arabische wereld. Geleid door live muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest start de zoektocht naar herinnering en verbinding.

Laten ze voetstappen achter, of steken ze de kop in het zand?

DansDonderdag
Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen De Dansers een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Choreografie
Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz
Dans
Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz
Muziek
Amsterdams Andalusisch Orkest
Dramaturgie en muzikaal advies
Mohamed Aadroun
Productie
De Meervaart, het Amsterdams Andalusisch Orkest en IRCompany.

De oneindige reis op zoek naar verbinding begint met het zetten van de eerste stap.

Redo

Redo
Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Afgelopen jaar was Redo te zien bij de openingsact van het Eurovisie Songfestival. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden Karadeniz
Denden Karadeniz is bekend van TV programma’s als ‘The Ultimate Dance Battle’, ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Time to Dance’. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Company.

Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Ze geven concerten in o.a. Nederland, België, Frankrijk en Marokko. Ook treden ze regelmatig op bij culturele tv-programma’s als ‘Podium Witteman’.


terug naar boven