reART Ensemble / René Groothof en Esra Dalfidan

Herfststukjes: Ayse en de Verliefde Wolk 6+

Een culturele en muzikale reis door een bekend Turks sprookje.

Het meisje Ayşe is trots op haar prachtige tuin. Totdat een hebberige man verschijnt, die alle bloemen wil hebben. Samen met haar vrienden komt Ayşe in opstand: de haas, de duif, alle andere dieren en het verliefde wolkje staan zij aan zij met haar. De man probeert op alle mogelijke manieren zijn zin door te drijven. Maar niks lijkt te werken, liefde blijkt de sterkste kracht die er is.

‘Ayşe en de Verliefde Wolk’ is een zeer bekend Turks sprookje en heeft een iconische waarde: álle Turkse kinderen worden er mee opgevoed.
De voorstelling is geïnspireerd op de vertelling van het sprookje door de legendarische Turkse dichter Nâzım Hikmet. Speciaal voor dit sprookje componeerde Selim Doğru Turkse muziek met invloeden van jazz, Nederlandse smartlap, tango en klassieke muziek. Alle figuren in het verhaal worden verklankt door een muziekinstrument.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. U kunt tijdens de voorstelling met uw baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Aike Dirkzwager
Concept en muziek
Selim Doğru
Tekstbewerking
René Groothof
Liedteksten
Sophie Kassies
Spel en zang
René Groothof en Esra Dalfidan
Piano
Selim Doğru
Ney en dwarsfluit
Sinan Arat
Turkse percussie
Alper Kekeç
Contrabas
Cord Heineking
Vormgeving
Bülent Evren
Kostuumontwerp
Ezgi Köroğlu
Lichtontwerp
Benno Barends

Groothof schittert met zijn vele humoristische gezichtsuitdrukkingen en sterke fysieke spel.

Rene Groothof - Ayse en de verliefde wolk - Podium Hoge Woerd - Foto: Jean van Lingen
Foto: Jean van Lingen


terug naar boven