Ricciotti Ensemble

Zomerse Zondagen

Muziek uit Georgië door het 42-koppig Ricciotti orkest.

Het straatsymfonieorkest Ricciotti brengt muziek waar en wanneer dat maar kan. Het Ricciotti bestaat uit 42 jonge amateur- en professionele musici. Vorig jaar maakte de muzikanten grote indruk met hun concert op ons buitenpodium.

De zomertournee van dit jaar staat in het teken van het land Georgië en dus de Georgische muziek. Dit land is niet alleen bekend van "Wie is de mol?" en een voormalig Nederlandse First Lady, maar ook om zijn schitterende muziektraditie. Op 28 juli laat het Ricciotti een selectie van klassiek, jazz, pop en hedendaagse muziek horen in Podium Hoge Woerd.

Het Ricciotti heeft tijdens zijn zomertournee een bijzondere gast mee: de Nederlands-Georgische klarinettist Levan Tskhadatze. Met Levan worden enkele mooie klassieke composities voor klarinet en orkest gespeeld, maar natuurlijk ook muziek uit zijn land van herkomst. Het Ricciotti wordt gedirigeerd door Coen Stuit.

Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk (geen tickets nodig). Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Neem plaats in het gras of breng een tuinstoel mee!

voorstellingsinfo
Website
Klarinettist
Levan Tskhadatze
Dirigent
Coen Stuit
Locatie
Openluchttheater
Foto's: Jason Oxbow

terug naar boven