do 01 januari

Ricky Koole en Ocobar

Me & Tennessee

De warmte van de soul uit Memphis en de humor van de country uit Nashville komen naar Nederland.

Er gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten. Het liefst buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. Tennessee: staat waar Elvis King was, de blues groot werd en artiesten voorbracht als Johnny Cash, Otis Redding en Aretha Franklin. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky Koole houdt van allebei. ‘Three chords and the truth’ is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.

Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid. Niet in Tennessee maar gewoon hier in Nederland. Ze zingt klassiekers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.

voorstellingsinfo
Website
Zang
Ricky Koole
Muziek
Ocobar
Locatie
Foto's: Duncan De Fey

Ricky Koole
Ricky Koole maakte meerdere solovoorstellingen en bracht 5 studio-albums uit. Ze maakte voorstellingen als ‘New Orleans’ en ‘Laagland’ met haar man Leo Blokhuis. Ze speelde in ‘The Broken Circle Breakdown’, in de film ‘Sonny Boy’, en had de rol van Rachel Hazes in ‘Hij gelooft in mij’. Afgelopen jaar was Ricky te zien als directrice van het ziekenhuis in de RTL 4 serie ‘CMC’. En ze presenteert bij Radio NH elke zondagmorgen haar eigen radioprogramma.


terug naar boven