wo 16 december

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Rosa da Silva rekent af met haar Drentse en Portugese roots. De eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Rosa da Silva neemt je mee terug naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje meedeed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden, moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Rosa da Silva was als actrice te zien in ‘Anne’, ‘De Tweeling’ en ‘Martin Luther King’. Als cabaretier won ze zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. En nu is ze te zien in het theater met haar eerste avondvullende voorstelling. NRC noemde haar één van de 101 talenten van 2020.

 

Tickets & data
voorstellingsinfo
Website
Tekst
Rosa da Silva
Muzikant
Remko Wind
Muziek
Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind
Regie
Titus Tiel Groenestege
Locatie
Podium Hoge Woerd - theaterzaal

De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium.

Deze 9 cabaretiers gaan je laten vloeken van plezier.

Rosa da Silva
Met hoofdrollen in het toneelstuk ‘Anne’ en de musical ‘De Tweeling’ bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.


terug naar boven