Saman Amini i.s.m. Paradiso Melkwegproductiehuis

Samenloop van Omstandigheden

Saman Amini schetst met anekdotes, projecties en een live band een indringend autobiografisch portret.

“Je bent wat je overkomt.
Humoristisch en indringend.
Zonder blad voor de mond en toch poëtisch,
Daar waar voor wordt weggekeken, en men wel weten wil.
Confronterend zonder enig moralisme.
Gevat en ad rem, met charme en in schaapskleren.”


Saman Amini, die op 11-jarige van Iran naar Nederland vluchtte, ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor theater. Saman is een verhalenverteller: met anekdotes, projecties en een live band schetst hij in deze liedjesvoorstelling een indringend autobiografisch portret. Hij zingt, speelt en vertelt over zijn leven, zijn familie, de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven. Een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen in een individu. Deze Parade-hit is dit seizoen in de theaters te zien.

Na afloop van de voorstelling speelt Saman samen met zijn muzikanten nog een aantal nummers in de foyer en heb je de mogelijkheid om zijn nieuwste CD te kopen.

voorstellingsinfo
Website
Spel, tekst en muziek
Saman Amini
Muzikaal leider en bas
Martin Verheesen
Toetsen
Chelsea Laverne
Drums
Jelle Huiberts
Videoprojecties
Huig van de Hoofdakker
Producent
Paradiso Melkweg Productiehuis

De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van Omstandigheden een van de beste voorstellingen die de afgelopen jaren op de Parade te zien zijn geweest.

NRC Handelblad

In zijn nieuwe stuk Samenloop van Omstandigheden brengt deze maker/performer van Iraanse origine verhalen en liedjes over ontheemding en op de vlucht zijn, over overleven en kopje-onder gaan. Indringend maar steeds ook met humor, met een live band en mooie projecties.

De Volkskrant
Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden
Foto: Koos Breukel

Saman Amini
De uit Iran afkomstige acteur Saman Amini vlucht samen met zijn moeder en zusje op 11 jarige leeftijd naar Nederland. Hier komt hij al op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij blijkt een groot talent en stroomt met grote wilskracht door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Saman is medemaker en speler in de theaterhit Nobody Home en Jihad de voorstelling van Daria Bukvić en heeft onder andere gespeeld in televisieseries als Flikken Maastricht en Van God Los.


terug naar boven