Schweigman&

For the time being

We zijn hier tijdelijk. Onze wereld draait steeds sneller en de tijd is opgejaagd wild. Kunnen we aan de tijd ontsnappen?

De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild. Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen, uitklappen en een burcht van haar bouwen. Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent en waarin even niks hoeft? Kunnen we samen, met 13 spelers én het publiek, een tijdsbeleving creëren die buiten de kloktijd valt? Voor zolang als het duurt dan.

Let op: Deze voorstelling is niet toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

voorstellingsinfo
Website
Regie
Boukje Schweigman
Gemaakt en gespeeld door
Sieger Baljon, Sue-Ann Bel, Hannegijs Jonker, Jasper Koopmans, Toon Kuijpers, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Rick van der Steen, Sus Verbruggen, Jurriaan de Vos, Luuk Weers
Compositie
Fedor Teunisse, Frank Wienk
Lichtontwerp
Theun Mosk, Grischa Runger (assistentie)
Kostuumontwerp
Esmée Thomassen
Regie-assistentie
Anemone Oostvriesland
1e Inspiciënt
Marcel Slagter
Productie
Linda Witpaard, Kas Pijs (stage)
In samenwerking met: Universiteit van Amsterdam en ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Locatie

Met ‘For The Time Being’ gaat ze (Boukje Schweigman) een stap verder in het creëren van ervaringen, en wel door het publiek actief mee te laten doen. ‘Brrr, móét dat nou,’ denk je dan, maar Schweigman verpakt het zó charmant dat je je graag voor haar theatrale karretje laat spannen.

Trouw


Foto's: Jochem Jurgens

Uiterst doordacht, maar aan de buitenkant spontaan en speels. Wat je ziet, hoort en soms ook voelt (de wind die een langsrennende danser veroorzaakt) of ruikt (zweet), is feitelijk en reëel, maar heeft een wonderlijke intensiteit en zorgvuldigheid.

De Volkskrant

Schweigman&
Schweigman& maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en een spel wordt gespeeld met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Dit levert poëtische belevenissen op waarin de toeschouwer wordt teruggeworpen op zichzelf.

Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag is een innovatieve slagwerkgroep die gefascineerd is door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co-)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting.


terug naar boven